Završeno regionalno inženjersko natjecanje „EBEC Balkan“ u Mostaru

Andrea Šišljagić
Autor/ica 9.5.2017. u 13:08

Završeno regionalno inženjersko natjecanje „EBEC Balkan“ u Mostaru

Tehnički klub Univerziteta „Džemal Bijedić” – BEST Mostar je uspješno organizirao regionalno inženjersko natjecanje „EBEC Balkan”. Natjecanje se održavalo se od 5. do 8. svibnja u prostorijama Mašinskog fakulteta i Druge gimnazije / Srednje medicinske škole u Mostaru. Ovaj događaj je okupio 48 učesnika iz 6 gradova regije: Beograda, Novog Sada, Niša, Skoplja, Podgorice i Mostara. Natjecalo se 12 timova, 6 timova u kategoriji Case Study i 6 timova u kategoriji Team Design. Timovi su pravo učešća dobili pobjedom u lokalnim rundama koje su se održavale u periodu od prosinca 2016. do travnja 2017. godine.

Natjecanje se svečano otvorilo u Gradskoj vijećnici u petak u 10 sati. Pored govora organizatora i koordinatora natjecanja, svoj govor natjecateljima uputio je i dr. Sead Pašić, rektor Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Nakon svečanog otvaranja učesnici natjecanja su saznali svoje zadatke i krenuli sa radom. Pobjednici se nisu znali sve do samoga kraja, točnije, sve do svečanog zatvaranja EBEC-a.

Team Design

Pobjedu u kategoriji Case Study odnio je lokalni tim „Snowflake“ sa ukupno 93.3 boda od mogućih 100. Svi timovi su bili sjajni, ali pobjedu u kategoriji Team Design odnio je tim „Ovde napon dvesta“ iz Podgorice sa 93.6 osvojena boda.

Case Study

Pobjedom na regionalnom natjecanju učesnici su ostvarili plasman na EBEC Final, koji se ove godine održava u Brnu od 31. srpnja do 8. kolovoza, kada će se susresti po 15 ekipa iz obje kategorije sa teritorija cijele Europe. BEST Mostar se zahvalio svojim partnerima i sponzorima, koji su podržali događaj. Informacije o njima, kao i galeriju slika sa događaja, možete pronaći na zvaničnoj stranici EBEC-a Balkan: http://ebecbalkan.com/

European BEST Engineering Competition – EBEC je projekt Udruženja Studenata Tehnike Europe BEST, neprofitne i nevladine organizacije koja povezuje studente i obezbjeđuje njihovu suradnju, edukaciju i razmjenu. Lokalne BEST grupe postoje na 94 univerziteta u 32 države, a vodi ih preko 3.500 članova. Cilj EBEC-a jeste okupiti najbolje studente inženjerskih nauka u Europi. Gotovo četiri tisuće studenata je imalo priliku da bude dio lokalnih rundi, preko pet stotina se natječe na regionalnom nivou, a sto najboljih će se susresti u finalu u Brnu.

Andrea Šišljagić
Autor/ica 9.5.2017. u 13:08