Žestoka nedelja u Abraševiću

tačno.net
Autor 10.10.2014. u 14:18

Žestoka nedelja u Abraševiću

Samo tri tjedna nakon prošle svirke, Moshus Promotions vam u OKC Abrašević, za simboličnu cijenu od 7 KM,predstavlja novu demonstraciju snage metal glazbe.

Mostarskoj publici će se tako po prvi puta predstaviti hrvatski Kryn i švedski Imminence, a po drugi puta sarajevski Shipwrecked.

Kryn je moderni metal bend koji nam dolazi iz Rijeke. Za sebe kažu da se “izdvajaju od mora sličnih bendova sa savršenom kombinacijom teških riffova, melodičnih i atmosferičnih dijelova i impresivnom vokalnom prezentacijom”.

Već uvelike poznat bend u regiji i šire čine Karlo Horvat (vokal), Marko Vladilo (bass), Rade Malobabčić (gitara), Mario Tomašković (gitara) i Igor Malobabčić (bubanj).

Njihov prvi album “Scars Remind Me”, koji su izdali preko njemačke izdavačke kuće “Eternal Sound Records”, je pokupio odlične kritike od strane slušatelja i raznih recenzenata, a da su uistinu i predvodnici modernog metala u regiji će vam dokazati na pozornici!

Imminence je post metalcore bend koji nam dolazi sa dalekog sjevera, točnije iz gradova Trelleborg/Malmö, Švedska. Nastali su kao glazbeni projekt na jesen 2009. godine. Nakon godinu dana rada i proba, 2010. se službeno nazivaju IMMINENCE. Prelaze iz melodičnog death metala u mješavinu raznih žanrova, te njihova glazba postaje mnogo dinamičnija i energičnija.

Ubrzo izdaju svoj prvi demo.

Bend čine: Eddie Berg (vokali), Alex Arnoldsson (gitara), Harald Barrett (gitara), Peter Hanström (bubanj), Fredrik Rosdahl (bass).

2013. potpisuju za izdavačku kuću “We Are Triumphant Records” i izdaju svoj drugi EP pod nazivom “Return To Helios” sa singlicom “Wine & Water”.

Dijelili su stage sa imenima poput Suicide Silence, Hammerfall, Lamb of God, Slayer, In Flames, Killswitch Engage i mnogim drugim.

Izdaju svoj prvi album “I” u rujnu ove godine nakon kojeg slijedi europska turneja.

Shipwrecked je sludge/hardcore bend koji je već poznat mostarskoj publici, kada su dijelili stage sa Decomposing Entityjem i Festival of Mutilationom početkom ove godine. Ideja o osnivanju benda potiče iz 2011. godine, a ideju su dijelila četiri člana bendova Corbansick, Duat i Menace to Society. Bend počinje sa radom 2012. godine. Trenutno rade na svom prvom albumu, a izbacili su dva singlea pod nazivom “Comes With The Storm” i “Icebreaker”.

Sva tri benda predstavnici su modernijeg vala čija je glavna odlika inkorporacija vlastitog, što specifičnijeg stila. Stoga nema sumnje kako ćemo u nedjelju u OKC Abrašević svjedočiti ne samo energičnoj glazbenoj rasturačini, već i impresivnom prikazu onoga što metal danas jest, i smjera u kojem evoluira. Nedjelja, miran i statičan dan, kao savršen za zaključak izborne manipulacije, biva jednako prikladan i za evoluciju lokalne glazbene svijesti, što ovoj svirci daje i veoma bitan, simboličan značaj.

tačno.net
Autor 10.10.2014. u 14:18