AIDA ČORBADŽIĆ NASTUPA SA ŽELJKOM LUČIĆEM

tačno.net
Autor/ica 5.4.2013. u 10:10

AIDA ČORBADŽIĆ NASTUPA SA ŽELJKOM LUČIĆEM

Na premijernom bosanskohercegovačkom koncertu jednog od najtraženijih baritona današnjice Željka Lučića planiranog za 19. april u sarajevskom Narodnom pozorištu, nastupit će i domaće snage predvođene članovima Opere Narodnog pozorišta.
Solisticu Opere, sopranisticu Aidu Čorbadžić publika pamti po izvrsnim interpretacijama Gilde, Violete, Rosine, a njezin posljednji premijerni nastup u Večeri mjuzikla Sarajevske filharmonije još jednom je skrenuo pozornost medija na ovu vrsnu umjetnicu koja je do sada, osim u Bosni i Hercegovini, nastupala i u Hrvatskoj, Sloveniji i Francuskoj.
Prije dvije godine debitirala je u teatarskoj predstavi Harisa Pašovića Ruže za Anu Terezu gdje je imala zapaženu glavnu ulogu, a na koncertu Željka Lučića pridružit će se ovom vrhunskom baritonu u zajedničkoj izvedbi nekih od najljepših arija iz bogatog repertoara Giuseppea Verdija čija se 200. godišnjica rođenja obilježava ove godine širom svijeta.
Na koncertu Željka Lučića osim Aide Čorbadžić, nastupit će i dugogodišnji članovi Hora Opere Narodnog pozorišta: tenor Amir Saračević i bas Ivan Šarić. Na koncertu koji organizira Fondacija za muzičke umjetnosti u okviru svog programa DoReMi&Vi, muzička pratnja horu i solistima bit će Sarajevska filharmonija na čelu sa maestrom Ivom Lipanovićem.
Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta a više informacija možete naći na www.maf.ba.
tačno.net
Autor/ica 5.4.2013. u 10:10