AMIRA I HALKA U BKC-u!

Stefa
Autor 6.6.2014. u 11:08

AMIRA I HALKA U BKC-u!

Amira Medunjanin i Halka nastupit će na dva odvojena koncerta koja 27. juna u Bosanskom kulturnom centru organizira agencija Gramofon.
Za 19.00 sati najavljen je koncert ansambla Halka, koji se upravo priprema za snimanje svog drugog CD-a, a repertoar koncerta će, osim popularnih hitova koje članovi ansambla izvode na svojim nastupima, činiti i do sada rijetko snimane i izvođene sevdalinke koje se smatraju skrivenim draguljima sevdaha.
Koncert Amire Medunjanin bit će održan isti dan u 21.00 a bh. publika će po prvi put čuti pjesme sa Amirinog novog albuma Silk & Stone objavljenog prošlog mjeseca za Aquarius Records. Na koncertu će Amira nastupiti sa svojim međunarodnim ansamblom kojeg čine pijanista Bojan Zulfikarpašić, kontrabasista Nenad Vasilić, oudista Ufuk Kaan Icli, kanunista Emin Esen i gitarista Boško Jović.
Ulaznice za pojedinačne koncerte se u pretprodaji kod uličnih prodavača i na blagajni BKC-a mogu kupiti po cijeni od 10 KM. Na dan koncerta ulaznice će koštati 15 KM. Koncert se organizira u saradnji sa francuskom organizacijom Mission du centenaire de la Première Guerre mondiale, u okviru programa Sarajevo, srce Evrope.
Stefa
Autor 6.6.2014. u 11:08