Beograd: Počinje festival “Sarajevo, ljubavi moja”

tačno.net
Autor/ica 28.11.2013. u 13:13

Beograd: Počinje festival “Sarajevo, ljubavi moja”

Festival pod motom “Sarajevo, ljubavi moja” na kome će više od 100 učesnika predstaviti savremenu sarajevsku kulturu počinje danas (28. novembar) u beogradskom Mikser Hausu trajaće do 30. novembra.

Kroz debate, filmske projekcije, izložbe, performanse, sarajevsku kuhinju i muziku, u zgradi Beogradske zadruge u Savamali, poznatije kao Geozavod, ukrstiće se iskustva iz dve kulturne scene, sarajevske i beogradske, najavio je Mikser Haus.

Tokom tri festivalska dana održaće se razgovori pod nazivom “Čaršijske priče“ na kojima će se govoriti o društveno relevantnim temama. Razgovori počinju u 18 sati a prvog dana tema će biti “Obnova i zaštita“, o sudbini dve zgrade Gradske vijećnice u Sarajevu i Beogradske zadruge u Savamali.

Biće predstavljeni i uspešni primeri preduzetništva u dizajnu, kao i modeli saradnje u regionu i potencijali zajedničkih internacionalnih nastupa.

Tokom sva tri festivalska dana na glavnoj bini Mikser Hausa održavaće se projekcije filmova 16 mladih sarajevskih autora među kojima su neka od najzapaženijih ostvarenja nove sarajevske filmske scene sa Akademije scenskih umjetnosti iz Sarajeva, selektora Srđana Vuletića.

U muzičkom delu festivala koncert će održati miljenici publike u regionu “Letu štuke”, kultni rokenrol bend “Bombaj štampa“ i sarajevska društveno-angažovana muzička atrakcija “Dvadesetorica“, koja će svoj honorar donirati za rekonstrukciju krova Geozavoda, i grupe “Skroz“, koju su osnovali nekadašnji članovi “Zabranjenog pušenja“ i “Top liste nadrealista“.

slobodnaevropa

tačno.net
Autor/ica 28.11.2013. u 13:13