Brazilski virtuoz na Jazz Festu

tačno.net
Autor 23.10.2013. u 11:56

Brazilski virtuoz na Jazz Festu

Ovogodišnji Jazz Fest Sarajevo 2013 u okviru svog programa predstavit će 7. novembra u Pozorištu mladih Hamiltona de Holandu, virtuoznog svirača bandolima, tradicionalnog brazilskog 10-žičnog instrumenta sličnog mandolini.

Na ovom neobičnom instrumentu, De Holanda donosi prekrasnu muziku i demonstrira vrhunsku sviračku tehniku, ostajući vjeran muzičkoj tradiciji Brazila, uz primjese jazza, popa ili bilo koje druge muzike koju savršeno inkorporira u jedinstven vlastiti muzički izraz.

“Muzika treba naprosto biti lijepa, i suvišno je smještati je u određene žanrovske pretince koje je na silu hoće demistificirati”, kaže ovaj brazilski umjetnik kojeg su francuski mediji nazvali ”princem”, a brazilski ”kraljem bandolima”.

Nastupao je širom svijeta, dijeleći scenu sa muzičarima kao što su Richard Bona i Bela Fleck, a snimao je sa Richardom Gallianom, Joaom Boscom te Cesariom Evorom. Višestruko je nominiran za nagradu Latin Grammy, ove godine u kategoriji za najbolji instrumentalni album koji je ovog proljeća objavio sa svojim triom.

Cijena ulaznice za koncert Hamiltona de Holande u pretprodaji iznosi 12 KM, a do petka se ulaznice za sve festivalske koncerte mogu rezervirati na

www.jazzfest.ba.

tačno.net
Autor 23.10.2013. u 11:56

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija