Dijalog za budućnost: Završen Festival prosvjete, kulture i umjetnosti

tačno.net
Autor 12.10.2015. u 12:24

Dijalog za budućnost: Završen Festival prosvjete, kulture i umjetnosti

Projekat PRO|TOK, koji su zajednički realizirali SPKD „Prosvjeta“ Mostar i Nastavnički fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić“, uspješno je okončan trodnevnim Festivalom prosvjete,kulture i umjetnosti.

U okviru festivala, na Nastavničkom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić, realizirane su radionice iz različitih naučno-umjetničkih oblasti: Biologija, Hemija, Matematika, Likovne umjetnosti, Društvene nauke i Sport. Radionice su bile otvorene za sve građane/ke Mostara, a posebno za srednjoškolce/ke kojima su na osobit i zanimljiv način prilagođeni sadržaji radionica. Trećeg, posljednjeg dana festivala, organizirana je posjeta preko 150 učenika i učenica iz pet hercegovačkih srednjih škola: Gimnazija „Jovan Dučić“ Trebinje, Srednja škola Stolac, Srednjoškolski centar „Aleksa Šantić” Nevesinje, te Srednja medicinka škola i Druga gimnazija iz Mostara. Festival je završen prigodnim koncertom i zakuskom u OKC “Abrašević”.

Ove aktivnosti su dio projekta PRO|TOK (Pro-tolerancija, pro-obrazovanje, pro-kultura) koji SPKD “Prosvjeta” Mostar  provodi u saradnji sa Nastavničkim fakultetom Univerziteta “Džemal Bijedić” u sklopu projekta Dijalog za budućnost, koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partrnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Tagovi:
tačno.net
Autor 12.10.2015. u 12:24

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija