Dubioza kolektiv dobitnik nagrade MTV Best Adria Act!

Autor 18.10.2011. u 11:11

Dubioza kolektiv dobitnik nagrade MTV Best Adria Act!

“Konačno, poslije 3 nominacije, da i nas MTV sunce ogrije. Prije svega da se zahvalimo svim ljudima koji su glasali, a mi ćemo održati svoje obećanje i pokriti troškove pokvarenih miševa i tastatura po principu staro za novo. Oštećeni neka se jave na facebook.com/dubioza. Na kraju bismo da se zahvalimo i svim ljudima koji su nam pomogli oko štele za dobijanje nagrade i da ih pozovemo sve u naštelivanje takmičenja za World Wide Act, ako već ne možemo namjestit ulazak u EU, kredit iz MMF-a i kvalifikacije za fudbal u Poljskoj”, reakcija je članova benda na vijest o pobjedi koja ih je zatekla na povratku kući poslije uspješnih koncerata u Francuskoj.

Ipak, glasanju ovdje nije kraj! Narednih sedmicu dana, sve do 23. oktobra u ponoć imat ćete priliku podržati Dubiozu kolektiv i pomoći bendu da se nađe među pet nominovanih izvođača iz cijelog sveta koji će se ove godine takmičiti za novo MTV priznanje, nagradu World Wide Act.

Fanovi glasaju za pobjednike regionalnih glasanja kako bi izabrali najboljeg izvođača koji će ponijeti “evropsku titulu”. Predstavnik Evrope će se zatim boriti sa drugim nominovanim izvođačima iz Latinske Amerike, Sjeverne Amerike, Azije-Pacifika i Afrke/Indije/Bliskog istoka za prestižnu titulu. Imena pet nominovanih izvođača/grupa za ovu novu kategoriju bit će objavljena kasnije.

Ninoslav Jovanović, glavni i odgovorni urednik regionalnog MTV-a, je povodom objave rezultata glasanja za Best Adria Act 2011 izjavio: “Ove godine je konkurencija za Best Adria Act, u okviru MTV Evropean Music Awards, bila, na naše zadovoljstvo, jača nego ikada. Kažem na naše zadovoljstvo jer to znači da regionalna muzička scena raste i jača, što je nama na regionalnom MTV-u, prije svega i bio cilj. Nažalost, pobjednik može biti samo jedan, a pobjedu je sasvim zasluženo odnio Dubioza kolektiv i ja im od srca čestitam na njoj. Iskreno se nadam da će im ova nagrada pomoći u karijeri i da će je iskoristiti na najbolji mogući način, a regionalni MTV je tu da im pomogne. Ovdje se priča o ovogodišnjem glasanju ne završava, jer oni sada staju rame uz rame sa ostalim pobjednicima poput Adele, Sweedish House Mafia, Lena, da nabrojim samo neke u oštroj konkurenciji i napetoj trci za World Wide Act. Pozivam sve njihove fanove i fanove kvalitetne muzike iz regiona koju MTV promoviše na svom programu, da im pomognu u toj trci tako što će i dalje glasati za njih na sajtu mtvema.com.”

Zato ne propustite glasati i podržati Dubiozu kolektiv na www.mtvema.com do 23. oktobra!

Ovogodišnja dodjela evropskih MTV nagrada (EMA – Evrope Music Awards), održat će se 6. novembra u Belfastu u Sjevernoj Irskoj.

U trci za 2011 MTV EMA sa šest nominacija vodi Lady Gaga, a Katy Perry i Bruno Mars je slijede sa po četiri nominacije. Britanska pjevačica Adele, koja je proglašena i za najtiražniju muzičku zvijezdu godine, nominovana je za tri nagrade, kao i mladi kanadski pjevač Justin Bieber.

Ova 18. godišnja dodjela MTV EMA prenosit će se uživo u nedjelju, 6. novembra u 21:00 po našem vremenu iz Odyssey Arene u Belfastu, putem MTV mreže kanala širom svijeta.

Voditeljica ovogodišnje dodjele nagrada bit će Selena Gomez dok su svoje nastupe za sada potvrdili Lady Gaga, Bruno Mars, Coldplay, Red Hot Chili Peppers, LMFAO, Jason Derulo, Jessie J i Snow Patrol.

Prijenos “2011 MTV EMA” će biti dostupan potencijalnom auditoriju od preko 1,2 milijarde ljudi preko globalne MTV mreže na više 60 kanala koji dosežu u više od 640 miliona domaćinstava širom svijeta, kao i putem prijenosa preko partnerskih mreža i kanala.

Naravno, različiti kombinovani programi i sadržaji će biti dostupni i cijeloj interaktivnoj zajednici preko gotovo 200 MTV globalnih digitalnih medija. Izvršni producenti dodjele 2011 MTV EMA su Richard Godfrey i Bruce Gillmer, a sponzori dodjele su Dell, Replay, Hyundai i Swatch.

Autor 18.10.2011. u 11:11

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija