Eminemu šest Billboardovih nagrada

Autor 23.5.2011. u 06:25

Eminemu  šest Billboardovih nagrada

Američki reper Eminem i tinejdžerska zvijezda Justin Bieber dominirali su sinoć ceremonijom dodjele Billboardovih muzičkih nagrada osvojivši svaki po šest, a reper je dobio i glavnu nagradu za umjetnika godine.
       
Sedamnaestogodišnji Bieber dobio je nagradu za novog umjetnika, kao i nagrade za pop album, najpreuzimanijeg umjetnika i pjesmu sa interneta, kao u nagradu za društvenog i umjetnika digitalnih medija.
       
Eminem (38) je osvojio je nagrade za najboljeg pjevača, nagradu Billboard 200 album, nagradu za najboljeg rep umetnika, rep pjesmu i rep album.
       
Pjevačica sa Barbadosa Rihanna otvorila je šou u Las Vegasu izvođenjem pjesme “S&M” sa svog petog albuma i na sceni joj se pridružila Britney Spears.
       
Rihanna je osvojila tri nagrade uključujući nagradu za najboljeg ženskog umjetnika i radio umjetnika godine.
       
Pjevačica Katy Perry je dobila nagradu top 100 umjetnika i nagradu za najbolju digitalnu pjesmu.
       
Kantri pjevačica Taylor Swift dobila je nagradu za kantri umjetnika godine.
       
Za najbolju grupu proglašeni su Black Eyed Peas, Beyonce je dobila „Milenijum“ nagradu za svoj muzički uticaj, dok je Neil Diamond dobitnik nagrade “Ikona“.
       
Grupa U2 osvojila je glavnu nagradu za svoju trenutnu turneju ”U2 36. stepeni“.
       
Sinoćnja dodjela nagrada obilovala je velikim brojem zvijezda uključujući i prvu damu Michell Obamu.
       
Billboardove nagrade dodjeljuju se na osnovu lista popularnosti, top lista albuma i singlova, kao i turneja, preuzimanja sa interneta i popularnosti na društvenim mrežama. Ovogodišnja dodjela nagrada je prva poslije pet godina pauze.

Autor 23.5.2011. u 06:25

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija