Fažana – grad tihe muzike

Petar Fehir
Autor 22.6.2020. u 16:52

Fažana – grad tihe muzike

Foto: Petar Fehir

Fažana, istarski gradić nadomak Pule, koji se posljednjih godina profilirao i pozicionirao kao turistička destinacija s preko milijun noćenja u sezoni, napravio je još jedan iskorak.

Na inicijativu novoformirane udruge za očuvanje i promociju kulturne baštine i tradicije, posebno u starofažanskoj gradskoj jezgri, pod nazivom “Duh stare Fažane”, održavaju se ovih dana “Večeri tihe muzike”.

Inicijativa je to s ciljem da se doprinese ”ugodi za svačije uši” i što se tiče intenziteta u decibelima i izboru glazbe prikladne za istarski ambijent i kolorit.

Četiri, brižljivo planirane i aranžirane večeri ponudile su Fažancima i gostima, kojih je ovih dana ovdje preko dvije tisuće, vrhunske izvedbe akustičara na nekoliko gradskih lokaliteta.

Dario Marušić, Irena i Mauro Giorgi, zajedno s riječkim jazz sastavom “Denis Razz Adjustable Group” zaustavili su prolaznike u koraku i pokrenuli ih u laganim ritmovima.

Još su tu i “Agama”, akustični flamenco fusion trio, Moris Arzenšek, te Toni Majstorović, virtuoz na harmonici, koji Fažance zabavlja cijelo ljeto, već godinama.

Posebna atrakcija ove su godine bili Mimi Šerbedžija koja je uz gitaru izvodila svoje kompozicije, te svakako jedan od najvećih umjetnika današnjice, počasni član udruge “Duh stare Fažane”, Rade Šerbedžija. koji je, uz pratnju prijatelja,  izvodio istarske pjesme, a na koncu, po želji mnogobrojne publike izrecitirao i čuvenu “Ne daj se, Ines”.

Činjenica da se program odvijao i na Svjetski dan glazbe samo je pojačala poruku iz Fažane.

Tiha muzika je najglasnija!

Fažana – foto Petar Fehir

Petar Fehir
Autor 22.6.2020. u 16:52