JACK DEJOHNETTE NA EVROPSKOJ TURNEJI

tačno.net
Autor 24.10.2013. u 10:33

JACK DEJOHNETTE NA EVROPSKOJ TURNEJI

Sutra navečer u Oslu počinje evropska turneja jazz velikana, američkog bubnjara Jacka DeJohnettea i njegovog ansambla čiji je specijalni gost multiinstrumentalista Don Byron.

Ova će evropska turneja obuhvatiti 15 koncerata u Norveškoj, Švedskoj, Italiji, Njemačkoj, Finskoj, Španiji, Portugalu, Poljskoj i Austriji a 7. novembra ansambl će nastupiti u Bosni i Hercegovini, u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru u okviru ovogodišnjeg 17. Jazz Festa.

U muzici Jacka DeJohnettea sarajevska publika je prvi i jedini put uživala 2005. godine kada je, također na Jazz Festu, nastupio sa svojim kvartetom kojeg su činili kontrabasista John Patitucci, gitarista Jerome Harris i pijanista Danilo Perez.

Nakon osam godina, ovaj umjetnik – jedan od najvećih jazzista današnjice – nastupa sa novim ansamblom kojeg čine također muzičari vrhunskog formata Jerome Harris, potom pijanista George Colligan te klarinetista i saksofonista Don Byron.

Cijena ulaznica za ovaj koncert koji svakako preporučujemo iznosi 24 KM u pretprodaji i od ponedjeljka se mogu kupiti u festivalskom box officeu u Bosanskom kulturnom centru, od 12.00 do 20.00.

Video link: http://www.youtube.com/watch?v=QzzkOtCrP8Q

tačno.net
Autor 24.10.2013. u 10:33

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija