Jer i #muzika je #komunikacija!

tačno.net
Autor 7.11.2015. u 12:31

Jer i #muzika je #komunikacija!

Ako niste već, pogledajte novi spot Dubioze Kolektiv, “Free mp3“, lansiran danas! http://bit.ly/1Pq7Ahv

Kao i uvijek, Dubioza Kolektiv, bosanskohercegovački muzičko-aktivistički bend, ponovno postavlja stadarde. Ovaj put postavlja standarde ne samo u muzici i slobodi misli i izražavanja, nego i u smislu digitalne komunikacije i vještog brend pozicioniranja. Dubioza strateškom digitalnom komunikacijom radi promociju benda i nove pjesme “Free mp3”, pjesme posvećene uhapšenim osnivačima Pirate Bay websajta. Za one koji ne znaju, pjesma tretira pitanje autorskih prava, besplatnog skidanja muzike sa interneta, slobodu pristupa informacijama i sl. Međutim, osim što tretira sva ta “goruća” globalna, visoko profitabilna pitanja, Dubioza Kolektiv vrlo vješto promoviše svoj bend & brend, a svoju muziku lansira na globalno tržište. Ukratko, evo kako.

dubioza-kolektiv-pirate-bay-free-mp3-pirate-bay

Spot koji lansira na globalno muzičko tržište

Radeći novi spot na engleskom jeziku, ciljna grupa Dubioze Kolektiva postaje globalno tržište, a ne samo “region ili naša dijaspora u stranim zemljama. Dakle, Dubiozina ciljna grupa više nisu samo dosadašnji konzumenti njene muzike koji govore BHS već svi oni koji prate muziku na engleskom jeziku. A znamo da je engleski jezik jezik MTVa, VH1 i svih drugih relevantnih svjetskih muzičkih producenata i menadžera. Dubioza ovim spotom komunicira o globalno interesantnim pitanjima, a ne samo o lokalnim društveno političkim temama, čime na još jedan način, izlazi iz lokalnih okvira. Osim toga, Dubioza u spotu koristi i druge globalno poznate javne ličnosti, prikazujući ih na simpatičan, satiričan i humorističan način.

dubioza-kolektiv-miley-cyrus-free-mp3

Digitalnim do globalne pozicije

Kreatori pjesme, vrlo dobro znaju da će spot, od njegovog lansiranja, ići viralno tj.putem društvenih medija, što će fantastičnu Dubiozu popularizirati i, nadajmo se, globalno. Svjesni su da će svaki #hashtag (taraba, rešetka) Dubiozinog spota povezan sa imenima #MileyCyrus, #KimKardashian, #Obame, #JamieOlivera, #GangamStyle-a i drugih globalno poznatih “ličnosti” prikazanih u spotu, donijeti Dubiozi milione pregleda i od njihovih fanova. Možda i njih samih. Samo je Psy sa svojom Gangam Style pjesmom 2012.g oborio globalni i Guinessov rekord broja pregleda na Youtubu. Zbog preko 2 milijarde pregleda, Youtube je čak morao unaprijediti svoj brojač pregleda. Asocirati svoj brend sa navedenim globalnim brendovima i ličnostima je garancija za uspjeh, pod uslovom da društveni mediji odrade svoje okako kako su to momci iz Dubioze zamislili.

Dubioza Jamie Oliver Dubioza Obama
Dubioza Kim Kardashian gola dubioza jon stewart

Odličan spot, Dubioza! Odlična digitalna strategija! Puno vam sreće želimo u probijanju i razbijanju svjetskih muzičkih ljestvica!

PROF komunikacije

tačno.net
Autor 7.11.2015. u 12:31

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija