Kakav radostan dan: Legendarni Milan Mladenović 25. 10. dobiva ulicu u Zagrebu

Autor 15.10.2012. u 13:29

Kakav radostan dan: Legendarni Milan Mladenović 25. 10. dobiva ulicu u Zagrebu

Milan Mladenović, prerano preminuli frontmen beogradske kultne grupe Ekatarina Velika, inače rođeni Zagrepčanin, dobit će na sjednici Skupštine Grada, zakazane za 25. 10. ulicu u Zagrebu

 

Proceduru za davanje imena ulica po dvojici značajnih autora na polju rock glazbe još u svibnju pokrenuo je Marin Knezović, predsjednik Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova i proteklih nekoliko mjeseci tražile su se pogodne lokacije i zadovoljavala potrebna procedura.

tportal.hr

Lokacija na kojima će se naći ulice Milana Mladenovića i Karla Metikoša (klikni za uvećanje
 

‘Išli smo na varijantu da to budu nove ulice, a ne da se preimenuju neke postojeće jer u tom slučaju njihovi stanovnici bi morali mijenjati dokumente, a to iziskuje određene troškove pa smo odlučili to izbjeći. Mladenovićeva ulica završena je oko 40 posto i kada se probije do kraja bit će spojena sa Sajmišnom cestom.

Želja nam je u budućnosti da ulice, koje se budu gradile u tom dijelu grada, nose imena zaslužnih glazbenika iz pop, rock i jazz kulture’, kazao je Knezović, dodavši da ne očekuje nikakve polemičke tonove oko imenovanja.

Premda je uobičajena praksa da se o imenovanju pojedinih ulica očituju i vijeća gradskih četvrti i mjesni odbori u kojima se predlažu imenovanja ulica, to se ovoga puta nije dogodilo. Naime, iako je skupštinski Odbor još u svibnju zatražio očitovanje od Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – istok te Vijeća Mjesnog odbora Jakuševec, oni to nisu učinili pa se sukladno Odluci o određivanju imena javnih površina predmnijeva da su za.

Mladenovićeva ulica odvaja se iz Sarajevske ulice kod rotora u Zapruđu i ide u smjeru istoka, križa se s Metikoševom i u prvoj fazi završit će kao slijepa, dok bi u budućnosti trebala izaći na Sajmišnu cestu. Metikoševa pak izlazi na Sajmišnoj cesti na istoku i ide paralelno uz zapadnu stranu Getroa do križanja s Mladenovićevom.

Autor 15.10.2012. u 13:29

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija