Majamisty ТriО ovog vikenda nastupa u Velikoj Britaniji

tačno.net
Autor 27.8.2015. u 10:34

Majamisty ТriО ovog vikenda nastupa u Velikoj Britaniji

Majamisty ТriО iz Novog Sada, ovog vikenda debitovaće u Velikoj Britaniji i to 29. avgusta na Jazz weekender festivalu u Norwich-u i 30. avgusta u čuvenom jazz klubu u Londonu, Pizza Express – Soho.

“Pijanistkinja Maja Alvanović i njen Majamisty Trio, koji sa njom čine basista Ervin Malina i bubnjar Istvan Cik, postavljaju srpski džez na mapu sveta.”Tyran Grillo (ALL ABOUT JAZZ)

Jedan od vodećih jazz sastava srpske džez scene, Majamisty ТriО iz Novog Sada, nakon nastupa u glavnom programu Nisvill festivala 16.8.2015., a ovog vikenda debitovaće u Velikoj Britaniji i to 29. avgusta na Jazz weekender festivalu u Norwich-u i 30. avgusta u čuvenom jazz klubu u Londonu, Pizza Express – Soho.

Biće ovo prvi put  da Norwich ugosti džez muzičare iz Novog Sada, svog pobratimskog grada.

Veza Majamisty Trija sa Norwich-em ostvarena je još sa prvom recenzijom njihovog debitantskog albuma Mistyland 2012. godine, koju je novinar Bruce Lindsay objavio na najvećem svetskom jazz portalu ALL ABOUT JAZZ, a u kojoj je napisao:

“Srpski grad Novi Sad na prvi pogled ne izgleda kaokao očigledno mesto u koje bismo se uputili u potragu za novim uzbudljivim džez triom, ali to je dom Majamisty trija, čiji je debi album Mistyland svedočanstvo prelepe kreativnosti i originalnosti.”

Majamisty TriO za sobom ima dva izdata albuma MISTYLAND (2011. SKC Novi Sad) i LOVE (2014. Cosmic Sounds, London/Beograd), kao i nastupe na najvećim jazz manifestacijama u zemlji kao sto su Beogradski Jazz Festival, Novosadski Jazz Festival, Nisvill i mnogim drugim. O njima pišu u Americi, Engleskoj, Nemačkoj, Austriji, Australiji; na radiju ih slušaju u Grckoj, Poljskoj, Finskoj, Spaniji, Ukrajini, Teksasu, Nju Orleansu, Engleskoj…a oba albuma su doživela distribuciju u dalekom Japanu.

“Prozračna, graciozna muzika koja tera na razmišljanje…” – Tomas Conrad (Jazz Times)

“Nordijskog raspoloženja, ova muzika čini da vam se koža naježi…” – Tim Dickeson (Jazzontour blog)

“Mistyland je jedan od najlepših albuma koje sam čuo u poslednje vreme i jako sam sretan što sam došao u kontakt sa ovim umetnicima…” – Bruce Lindsay (All about jazz)

 

Majamisty TriO [email protected] NS Jazz Fest: Coolah Trance

 

Majamisty TriO & FRIENDS: Suddenly Japan, LIVE @ Novi Sad Jazz Fest

 

 

Majamisty TriO: Suddenly Japan (OFFICIAL VIDEO)

tačno.net
Autor 27.8.2015. u 10:34

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija