Mostarka s californijskom karijerom nastupa u svom gradu

tačno.net
Autor/ica 24.9.2015. u 12:03

Mostarka s californijskom karijerom nastupa u svom gradu

Jazz pjevačica Zana Messia će održati koncert u Mostaru, ovu subotu, 26.09. s početkom u 21:30 h, u clubu Calamus, u sklopu Calamus Jazz festa. Iz L.A-a u kojem živi stigla je u Zagreb gdje su održane pripreme za koncert. Mostarce čeka materijal s njenog albuma Balkan soul, ali i pjesme s novog albuma u pripremi te poneki ”jazz standard”.

Rođena Mostarka Zana Mesihović, koja nastupa pod umjetničkim imenom Zana Messia već dulje vrijeme živi u Californiji gdje je u pažnju javnosti dospjela albumom Balkan Soul, koji je lansirao njenu karijeru u SAD-u. Mlada jazz muzičarka je do sada surađivala s zvijezdama poput Stevia Wondera i DJ-a Paula Oakenfolda te pored solo karijere radi muziku za filmove. Ipak, koliko su prilike dozvoljavale, nastavila je biti prisutna i u našim krajevima te je radila muziku za promotivnu pjesmu koja je pratila reprezentaciju BiH na svjetskom prvenstvu u Brazilu – Samba za BiH.

Pored rada na novom albumu, ova mlada umjetnica dovršava jazz studije na jednom od najprestižnijih svjetskih univerziteta – UCLA-u gdje studira s poznatim imenima poput Kenny-ja Burrella, Herbia Hancocka i Waynea Shortera.

”Bit će mi velika čast i zadovoljstvo napraviti koncert u sklopu Calamus jazz festivala ovu subotu. Kao Mostarka, naročito sam ponosna tim što moj grad može da se pohvali internacionalnim jazz festivalom, zahvaljujući klubu Calamus.” – poručila je Zana.

Zanu će na koncertu pratiti bend Zagreb ALL STAR Quartet, koji čine neki od najboljih jazz muzičara iz Hrvatske – Mario Igrec iz benda Cubismo, Jura Vrandečić iz Scharf Cluba, Hrvoje Galler iz Zagreb Jazz Portraite-a te Boris Bestak iz Jazz Collective-a.

 zana messia calamus

Više o Zani na http://www.zanamessiamusic.com/   

tačno.net
Autor/ica 24.9.2015. u 12:03