„NUMERO UNO” NA BILLAINOV NAČIN

tačno.net
Autor/ica 12.11.2013. u 08:45

„NUMERO UNO” NA BILLAINOV NAČIN

Sarajevo, 11. novembar 2013. godine – Novi projekat najuspješnijeg bh. producenta Adisa Kutkuta – Billain beats rezultirat će novim remixom svakih 15 dana. U pitanju je svojevrsna reanimacija hip hop scene i dodavanje prepoznatljivog Billainovog „začina” na neke od najrelevatnijih traka na domaćoj sceni.

Prvi remix „Dobro jutro” (Sajfer ft. CMA & Somer) izašao je krajem oktobra i u kratkom vremenskom periodu izazvao veliko interesovanje i pozitivne komentare publike i repera.

Pjesmu poslušajte na: http://www.youtube.com/watch?v=IM7VxMQ51JA

Pored produciranja i uspješne svjetske drum and bass karijere, Billain je već 15 godina prisutan na sarajevskoj hip hop sceni, te je i jedan od osnivača grupe Capital City Crew, koja je nedavno proslavila 10 godina rada i djelovanja. Za najstarije fanove upućene u historiju muzičke scene, CCC predstavlja predstavlja začetnike i pionire u plasiranju ove vrste muzike na domaćoj sceni.

Široj publici, Billain se predstavio saradnjom sa Edom Maajkom na albumu „Stig’o ćumur” iz 2006. godine, te ponovo na aktuelnom Edinom albumu „Štrajk mozga”. Trake kao što su „Panika” i „Facebook” dokazale su da je jedan od rijetkih beatmakera koji mogu parirati najkvalitetnijim svjetskim hip hop klasicima.

Billain trenutno radi na novom mixtape-u sa domaćom hip hop scenom, a slobodno vrijeme posvećuje Billain beats projektu. Produciranje traka mu je stalni posao, te u 2014. godini planira izdavanje novih stvari kojim će još jednom opravdati zašto ga je veteranski Knowledge Magazine uvrstio u top deset drum and bass producenata.

Najnoviji remix pjesme „Numero uno” (Nake ft. Frenkie) poslušajte na: http://www.youtube.com/watch?v=ncBSu6brUgw

tačno.net
Autor/ica 12.11.2013. u 08:45