Počela prodaja karata za 3. gitarijadu „Na putu za jug“

tačno.net
Autor/ica 4.8.2017. u 10:42

Počela prodaja karata za 3. gitarijadu „Na putu za jug“

Još pet dana ostalo je do početka 3. po redu gitarijade „Na putu za jug“, koju organizira Muzički centar Pavarotti iz Mostara. Na recepciji Pavarotti centra od danas se mogu kupiti ulaznice za ovaj izuzetni muzički događaj i to po cijeni od 10 KM za svaku festivalsku noć, dok je cijena festivalske karte 20 KM.

Podsjećamo da je ulaz na prvu večer Gitarijade, u srijedu, 9. 8., besplatan.

U bogatom, četverodnevnom programu publici će se predstaviti osam mladih, neafirmisanih bendova s prostora čitave Bosne i Hercegovine. To su Dum Dum (Sarajevo), Grefran (Bihać), Kob (Kostajnica), Starbridge(Sarajevo), Crni dani CERN-a (Lukavac), Pajperov smijeh (Banja Luka),Snake Eater (Sarajevo) i The Synergy (Tuzla).

Na finalnim večerima, kao specijalni gosti, nastupit će naše poznate grupe Konvoj (Sarajevo) (10.08.2017.) i Generacija bez kompasa – Tribute to Smak (Srebrenik). Na večeri proglašenja pobjednika, 12.08.2017. godine, nastupit će goraždanska grupa Cacafuego (pobjednici Prve Gitarijade) i beogradski bend Škrtice, koji predvodi Zoran Kostić Cane (Partibrejkers).

Voditeljica ovogodišnjeg programa bit će novinarka Federalne televizije, Adla Dizdar.

Uvod u cijeli program desit će se u srijedu, 9. 8.2017. godine, kada će biti upriličena promocija knjige “Indexi – u inat godinama“, čiji je autor Zeničanin, Josip Dujmović. Isti dan, biće otvorena izuzetno zanimljivaIzložba rock fotografije. Svojim obrada pjesama Indexa predstavit će se, na kraju večeri, mostarski umjetnik Elvedin Delić Dela.

Članovi glavnog žirija su: Nebojša Antonijević Anton – gitarista grupePartibrejkers (predsjednik žirija), Dragutin MatoševićJosip Dujmović,Emir Hot i Senad Trnovac (članovi žirija).

tačno.net
Autor/ica 4.8.2017. u 10:42