Premijerno izvedena teatarska predstava „How Do I Sleep“

tačno.net
Autor 23.12.2015. u 13:29

Premijerno izvedena teatarska predstava „How Do I Sleep“

Nakon niza od pet edukativnih radionica za mlade na temu „Demokratija i ljudska prava“, Muzički centar Pavarotti je na scenu postavio teatarsku predstavu nazvanu „How Do I Sleep“.

Predstava se bavi aktuelnom problematikom sa kojom se susreću mladi u današnjem društvu; problemi unutar porodice, nepotizam i poteškoće u pronalaženju zaposlenja i slično.

U saradnji sa glumačkom ekipom, predstavu je režirala Amela Sarić, a pred mnogobrojnom publikom su briljirali najmlađi mostarski glumci, učenici osnovnih škola.

Premijera predstave „How Do I Sleep“ je izvedena u Mostaru, u OKC „Abrašević“, u ponedjeljak, 21.12. a nakon ove izvedbe slijede i druga gostovanja.

U sklopu istog projekta, u ponedjeljak, 28.12. u Pavarotti centru će biti postavljena i izložba dječijih radova nastalih u edukativnom ciklusu.

————————

Muzički centar Pavarotti je u septembru počeo sa pripremama za projekt nazvan „How Do I Sleep“.

Niz radionica je počeo 8.10. ove godine, a namjenjene su mladim ljudima u cilju njihove edukacije i podizanja svijesti o ljudskim pravima, demokratiji, toleranciji, različitostima i aktivizmu mladih putem niza edukativnih i kreativnih radionica.

Realizaciju projekta „How Do I Sleep“ omogućila je Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini.

tačno.net
Autor 23.12.2015. u 13:29