PROGRAM ČETVRTOG DANA 17. JAZZ FESTA

tačno.net
Autor 8.11.2013. u 09:07

PROGRAM ČETVRTOG DANA 17. JAZZ FESTA

U petak 8. novembra na programu 17. međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo su tri koncerta.

Nastup trija američkog gitariste Davida Gilmorea prethodno planiran u Pozorištu mladih, bit će održan u Bosanskom kulturnom centru zbog velikog interesa posjetilaca za ovaj koncert. Koncert počinje u 19.00, a trio Art of Ascension osim Gilmorea čine basista Matt Garrison i bubnjar Gene Lake.

Gilmore je multiinstrumentalista, muzičar koji svira klavir, bubnjeve i perkusije, te gitaru. Razvio je osoben stil i vještinu virtuoznog sviranja, a sarađivao je sa značajnim imenima poput Davea Douglasa, Cassandre Wilson ili Waynea Shortera.

Istu večer također u BKC-u ali u 21.00 Jazz Fest predstavlja kvartet jednog od najtraženijih norveških muzičara – gitariste Eivinda Aarseta. Ovaj je umjetnik prethodnih godina nastupao na Jazz Festu kao član ansambla Dhafera Youssefa, a ovaj put predstavlja vlastiti projekat pod nazivom Dream Logic. Inače, norveška je muzička scena jedna od najraznovrsnijih u Evropi i svaki koncert Norvežana jedinstveno je estetno iskustvo.

U klubu Monument specijalna gošća kvinteta Mirona Rafajlovića će biti američka pjevačica Vedra Chandler. Koncert počinje u 23.00 a nakon toga će uslijediti jam session.

Ulaznice za sve programe možete kupiti na blagajni BKC-a od 12.00 do 22.00.

tačno.net
Autor 8.11.2013. u 09:07

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija