Rundek Cargo Trio i Mostovi na Ajfelovom mostu u Sarajevu

tačno.net
Autor 7.8.2015. u 09:22

Rundek Cargo Trio i Mostovi na Ajfelovom mostu u Sarajevu

”Muzika oslobađa i omogućuje kontakt i usklađivanje s drugima, bliskost i zajedništvo bez natjecanja i nametanja autoriteta”, kaže Darko Rundek i time objašnjava odluku da koncertna promocija u Bosni i Hercegovini novog albuma ‘Mostovi’ Rundek Cargo Tria bude posvećena projektu ‘Muzička soba’ Doma za nezbrinutu djecu Bjelave.
Osim što će sav prihod od prodaje ulaznica nakon pokrivanja produkcijskih troškova biti usmjeren za pomoć mladim kreativcima, sve promotivne aktivnosti turneje usmjerene su ka podršci kulturnim institucijama u Bosni i Hercegovini. Rundek Cargo Trio  je tokom kratkog boravka u Sarajevu već posjetio Historijski muzej BiH i uvijerio se u kako teškim uslovima njegovi uposlenici/e rade, a Darko Rundek i Sabina Šabić, direktorica Art Lab-a već su se upisali na listu dežura u Zemaljskom muzeju.

Ljetnji dio turneje počinje u Mostaru (14.8.), nastavlja se u Sarajevu (19.8) a za septembar su  planirani , ponovno u suradnji sa kulturnim institucijama, Travnik (25.9.)- tvrdjava Stari grad i Zenica (26.9.)- Bosansko narodno pozorište.

Ulaznice možete kupiti i na prodajnim mjestima se informisati na www.kupikartu.ba.

Prije koncertnih aktivnosti, a u duhu prijateljstva i istinskog povezivanja među ljudima što je i poruka albuma ‘Mostovi’, For The Hunters, Art Lab i Rundek Cargo Trio vas pozivaju na druženje, mini koncert i koktel u Sarajevu na Ajfelovom mostu u četvrtak, 13. avgusta u 11:30, kada će predstavnici/e medija moći razgovarati sa članovima/cama Rundek Cargo Tria, a svi zajedno uz partnere i prijatelje projekta uživati u podnevnoj muzičkoj čaroliji i premijernoj izvedbi pjesama sa albuma ‘Mostovi’.

Partneri projekta: Peugeot, Sinkro, Europlakat, kupikartu.ba, Četiri sobe gospođe Safije, Hotel Bristol, Hotel Zenica, OKC Abrašević, Bosansko narodno pozorište, Dom mladih, Zavičajni muzej Travnik, Centar za kulturu Travnik.

tačno.net
Autor 7.8.2015. u 09:22

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija