Superar BiH i „Bauern helfen Bauern” najavili početak regionalne humanitarne kampanje „Kad se srca slože“

tačno.net
Autor 31.7.2014. u 11:04

Superar BiH i „Bauern helfen Bauern” najavili početak  regionalne humanitarne kampanje „Kad se srca slože“

Izvođenjem nedavno snimljene pjesme „Love people“, dječiji zbor Superar BiH i pop legenda Mladen Vojičić Tifa obilježili su sinoć u Sarajevu službeni početak regionalne humanitarne kampanje „Kad se srca slože”. Kampanja je izravni poziv na donacije za pomoć žrtvama skorašnjih poplava i pomoć za četiri glazbene škole koje su pretrpjele ozbiljnu štetu, u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

Ova jedinstvena inicijativa Superar zbora iz Srebrenice i organizacije „Bauern helfen Bauern“ („Farmeri pomažu farmerima“) je vrlo brzo dobila podršku 12 glazbenih zvijezda iz regije, koje su sa dječijim zborom snimile „Love people” singl i spot.

Kada je ova prekrasna ideja za kampanju došla od Superar BiH, bili smo veoma radi da ponudimo potporu i ohrabrenje, jer čvrsto vjerujemo da su prekogranična pomoć i solidarnost veoma potrebni u regiji, posebice u ovim teškim vremenima”, rekla je Doraja Eberle, predsjednica i osnivačica organizacije “Bauern helfen Bauern”. “Superar BiH je uspostavljena u Srebrenici 2012. godine sa ciljem da se kroz glazbu djeca svih nacionalnosti zbliže, razviju samopouzdanje i životne vještine. Sada, više nego ikad, glazba dokazuje da je jezik koji nas sve povezuje, ruši nepotrebne ograde ljudskog uma među narodima”, dodala je Eberle.

Među pjevačima koji su se pridružili inicijativi Superar BiH su i oni koji su ostavili trag u povijesti pop i rok scene regije, poput Alena Islamovića, Mladena Vojičića Tife i Jasne Gospić, kao i zvijezde kao što su Maid Hećimović, Igor Vukojević, Dragana Kajtazović i Geronimo iz Bosne i Hercegovine, Ivana Kindl, Ivana Husar i Jacques Houdek iz Hrvatske, Daniel Kajmakoski iz Makedonije i Zoe Kida iz Srbije.

Glazbenici koji su sudjelovali su: Muris Varajić (gitara), Dado Marinković (bubanj), Alen Ekmečić (bas gitara), Kenan Glavinić (glasovir) i Ismar Porić (saksofon). Glazbu potpisuje Mirko Šenkovski Geronimo, a tekst Geronimo i Ismar Porić. Miks i mastering je radio Mahir Sarihožić (Longplay studio), a video spot je snimao Muris Beglerović (Gotiva Production).

Svi smo pokazali izuzetnu solidarnost za vrijeme poplava koje su ostavile tisuće ljudi bez domova, škola i prihoda. Nakon poplava, pomoć je i dalje veoma potrebna, i sada je vrijeme da se držimo zajedno. Glazba i solidarnost su dio svakodnevnih života više od 120 djece uključene u Superar BiH, i željeli smo da glazbu iskoristimo kao poziv na pomoć školama u Doboju, Maglaju, Gunji i Obrenovcu”, objasnio je Ismar Porić, koordinator Superar BiH i inicijator kampanje.

Školama iz navedenih gradova potrebna je pomoć za kupnju glazbenih instrumenata i opreme koji su uništeni u poplavama, kao i za rekonstrukciju dijelova prostorija. U spotu „Love people“ predstavljeni su brojevi računa četiri škole, kaoibrojevitelefonazadobrotvorne donacijeutrizemlje.

Bankovni računi za donacije školama u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji:

 

Osnovna glazbena škola »Markos Portugal«, Doboj,

Paralelna osnovna glazbena škola »Maglaj«, Maglaj

Donacije za obje škole, iz Bosne i Hercegovine: Broj računa u NLB Banci: 562 009 0000 170 483

Donacije za obje škole, iz inozemstva: NLB Banka IBAN: BA395620098046096122,

Swift: RAZBBA22

 

Osnovna škola »Antun i Stjepan Radić«, Gunja

Donacije (iz Hrvatske i iz inozemstva): IBAN: HR5923400091100171227

Glazbena škola »Vatroslav Lisinski«, Beograd, odjel u Obrenovcu

Donacije iz Srbije: 840-1294666-10; Donacije iz inozemstva: RS35908504100014414096

Svi detalji o pjesmi, preuzimanju pjesme i spota u odgovarajućem formatu su u priloženom dokumentu, kao i na web strani kampanje:http://KadSeSrcaSloze.wordpress.com

tačno.net
Autor 31.7.2014. u 11:04

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija