THOMPSONU ZABRANJEN KONCERT U MARIBORU

tačno.net
Autor 17.5.2017. u 20:36

Izdvajamo

  • Stranke Fronta za Maribor i TRS u ponedjeljak su u zajedničkoj izjavi pozvali organizatore subotnjeg koncerta da ga otkažu zbog toga što smatraju da u Mariboru nema prostora za govore mržnje. „Umjetnikovi koncerti ispunjeni su uglavnom proustaškom ideologijom i ikonografijom umotanom u patriotizam“, stoji u izjavi.

Povezani članci

THOMPSONU ZABRANJEN KONCERT U MARIBORU

Foto: Mladina

Mariborska policija odlučila je zabraniti Thompsonov koncert najavljen za subotu u tom gradu zbog, kako navode, sigurnosnog rizika.

Vodili su se mišljenjem predstavnika nekih stranaka, udruga i inicijativa, ali i predsjednika Parlamenta Milana Brgleza, objavilo je Delo, a prenosi N1.

Za policiju je problem što su se ulaznice prodavale i u Hrvatskoj i Austriji. Strahovali su da bi na nastup mogli doći “radikalni obožavatelji” iz susjednih zemalja.

„Thompsona bi mogli doći slušati njegovi obožavatelji iz Hrvatske. Neki od njih su radikalni, a mi nemamo nikakvih drugih informacija o njima pa to za nas može biti sigurnosni rizik“, kažu u policiji.

Dodaju i da su se bojali prosvjednika protiv koncerta koji su se mogli sukobiti s obožavateljima.

Ulaznice za mariborski koncert Thompsona bile su rasprodane.

Stranke Fronta za Maribor i TRS u ponedjeljak su u zajedničkoj izjavi pozvali organizatore subotnjeg koncerta da ga otkažu zbog toga što smatraju da u Mariboru nema prostora za govore mržnje.

„Umjetnikovi koncerti ispunjeni su uglavnom proustaškom ideologijom i ikonografijom umotanom u patriotizam“, stoji u izjavi.

Forum.tm

tačno.net
Autor 17.5.2017. u 20:36

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija