Zana Messia nastupa u mostarskom Starom Gradu

tačno.net
Autor 27.6.2017. u 11:22

Zana Messia nastupa u mostarskom Starom Gradu

Jazz pjevačica Zana Messia će održati koncert u Mostaru, večeras s početkom u 22:00 h, u klubu Duradžik u Starom Gradu. Iz L.A-a u kojem živi stigla je u Mostar gdje su održane pripreme za koncert. Mostarce čeka materijal s njenog albuma Balkan soul, ali i pjesme s novog albuma u pripremi te poneki ”jazz standard”.

Sa Zanom će nastupiti Hrvoje Caculovic na basu i Chris G. na perkusijama. Zana je zadužena za klavir i vokal. Na koncertu će biti predstavljene pjesme koje snima za novi album te single ”Letimo”, koji je ostvaren sa poznatim mostarskim hip-hop umjetnikom Mayerom. ”Letimo” je ljetna pjesma o ljubavi, slobodi i novim poznanstvima.

Rođena Mostarka Zana Mesihović, koja nastupa pod umjetničkim imenom Zana Messia već dulje vrijeme živi u Californiji gdje je u pažnju javnosti dospjela albumom Balkan Soul, koji je lansirao njenu karijeru u SAD-u. Mlada jazz muzičarka je do sada surađivala s zvijezdama poput Stevia Wondera i DJ-a Paula Oakenfolda te pored solo karijere radi muziku za filmove. Ipak, koliko su prilike dozvoljavale, nastavila je biti prisutna i u našim krajevima te je radila muziku za promotivnu pjesmu koja je pratila reprezentaciju BiH na svjetskom prvenstvu u Brazilu – Samba za BiH.

Tagovi:
tačno.net
Autor 27.6.2017. u 11:22