Javni poziv na obuku novinarkama i novinarima

tačno.net
Autor/ica 3.9.2019. u 13:54

Javni poziv na obuku novinarkama i novinarima

Udruženje za kritičko mišljenje Mostar (portal tacno.net) i Forum civilna mirovna služba (forumZFD) pozivaju novinarke i novinare da se prijave na obuku iz oblasti istraživanja, pisanja i izvještavanja o temama vezanim sa suočavanje sa prošlošću i kulture sjećanja.

CILJ PROGRAMA: Osnažiti i povećati nivo znanja novinarki, novinara, i neovisnih medija za izvještavanje, pisanje i istraživačko novinarstvo o temama vezanim za suočavanje sa prošlošću.

PROGRAM OBUHVAĆA: Dvodnevni trening, mentorski rad u stvaranju istraživačkog članka/bloga od strane svakog učesnika/ice obuke, te objavljivanje i promocija članaka/blogova na portalu tacno.net i regionalnoj web stranici o suočavanju sa prošlošću: dwp-balkan.org, i umrežavanje sa učesnicima/cama sve četiri radionice. U okviru projekta održat će se 4 obuke u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci i Tuzli.  Na svakoj obuci biće primljeno do 10 učesnika/ica.

ROK ZA PRIJAVE: Prva radionica održat će se u Mostaru i rok za prijavu je 25.09.2019. Obuka će biti realizirana 05. i 06.10.2019. u hotelu Bristol s početkom u 9:00h.

PREDAVAČI: Drago Bojić, Ozren Kebo i Viktor Ivančić

KRITERIJI ZA PRIJAVU:

Prijaviti se mogu svi novinari i novinarke koji rade u medijima ili udruženjima/organizacijama koji pripremaju medijski sadržaj kao i studenti novinarstva.

Novinari i novinarke koji budu odabrani za obuku bit će obavezni napisati jedan tekst kao rezultat završene edukacije. Tema i forma teksta će biti dogovorena tokom obuke. Organizatori obuke zadržavaju pravo da tekst objavljuju na svojim portalima i socijalnim mrežama.

Troškove obuke, smještaja, obroka tokom obuke i prevoza za učesnike snosit će u potpunosti organizatori treninga.

Biografiju i kratko motivacijsko pismo slati na adresu: tacnonet@gmail.com.

Obuka se realizira u sklopu projekta „Inkluzivna kultura sjećanja, temelj nezavisnog novinarstva“ koji je dio „Programa osnaživanja nezavisnih medija u BiH (IMEP)“.

tačno.net
Autor/ica 3.9.2019. u 13:54