Pred 16. svjetsko prvenstvo Bosanskohercegovačke dijaspore u futsalu: SVE SPREMNO ZA NOGOMETNU FEŠTU

Fahro Konjhodžić
Autor 1.5.2019. u 10:08

Pred 16. svjetsko prvenstvo Bosanskohercegovačke dijaspore u futsalu: SVE SPREMNO ZA NOGOMETNU FEŠTU

Slijedeći vikend, 3, 4 i 5 maja u Oslu će biti održano Šesnaesto svjetsko prvenstvo Bosanskohercegovačke dijaspore u futsalu, odnosno dvoranaskom nogometu.

Na ovom Mundijalu bh dijaspore će učestvovati reprezentacije Austrije, Njemačke, Francuske, Švicarske, Turske, Holandije, Belgije, Danske, Švedske, Engleske i Finske. To sa reprezentacijom Norveške čini ukupno 12 ekipa sa 150 učesnika.

Cijela nogometan fešta počinje u 3. maja, u prostoru Ambasade BiH u Oslu, gdje će biti upriličen  zvanični žrijeb, odnosno  određivanje grupa i izvlačenje parova takmičenja. Turnir počinje u subotu 4. maja, u 9 sati svečanom ceremonijom otvaranja. Mjesto zbivanja je Ekeberg sportska dvorana u Oslu, na adresi Ekebergveien 101 Oslo.

Ulaz je besplatan kao i parking na označenim mjestima. Organizator je pripremio i mogućnost kupovine bosanske hrane za tu priliku. U saradnji sa Plivit trade, zlatnim sponzorom manifestacije, biće organizovano lansiranje specijaliteta Sarajevskog ćevapa i somuna u Norveškoj.

Organizator je pripremio još jedan  novitet: live streaming (video prenos) svih utakmica odnosno cijele završnice ovog renomiranog turnira, preko zvanične FB stranice 16. Svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u futsalu.

Manifestacija ce biti završena svečanim poglašenjem pobjednika.

 

Fahro Konjhodžić
Autor 1.5.2019. u 10:08