Fažana Media Fest: Jasmin Krpan u programu MISIJA. REPORTER

Saša Leković
Autor 13.8.2019. u 11:19

Fažana Media Fest: Jasmin Krpan u programu MISIJA. REPORTER

Foto: Arhiva

Jedan od sudionika 1. Međunarodnog multimedijalnog novinarskog festivala Fažana Media Fest  (Fažana, 13. – 22. rujna 2019.) bit će i JASMIN KRPAN čuveni hrvatski (foto) reporter koji fotografira, ali i piše više od 40 godina.

U programu MISIJA: REPORTER Jasmin Krpan hrvatskoj će publici ekskluzivno predstaviti svoju knjigu “Good morning, Saigon”.

Sudionici i gosti Fažana Media Festa bit će i prvi publika u svijetu koja će moći vidjeti izložbu izabranih fotografija Jasmina Krpana iz njegove slijedeće knjige koja je u pripremi – kolor fotomonografije o Kambodži, Vijetnamu i Kini.

U sklopu središnja teme Festivala bit će organizirani okrugli stol “Mediji i satira”, satirična stand up večer te izložba političkih karikatura.

Bit će predstavljen i niz knjiga čiji su autori novinari. U posebnom programu “Bolja i hrabrija Bosna i Hercegovina” predstavit će se po jedan medij iz Banja Luke, Mostara i Sarajeva, a bit će održane i novinarske radionice.

Festival će započeti četverodnevnim programom televizijskih putopisnih reportaža, a završit će rock koncertom nekoliko bendova na čelu sa Edom Maajkom. Ulaz na sve programe bit će slobodan.

Ideja je da FAŽANA MEDIA FEST postane tradicionalno međunarodno okupljalište novinara gdje će se promovirati etička i profesionalna načela novinarstva kroz razne vidove stvaralaštva vezanog za medije i novinare.

Jedan od temeljnih ciljeva je da sastav sudionika i festivalski programi nedvosmisleno promoviraju antifašizam, antinacionalizam, suradnju i afirmaciju ljudskih prava te da promoviraju Fažanu kao prvo mjesto na svijetu koje će i službeno postati – prijatelj novinara.

Festivali prijatelji Fažana Media Festa su šibenski FALIŠ i sarajevski BOOKSTAN.

Saša Leković
Autor 13.8.2019. u 11:19