Izložba političke karikature: od Coraxa do Viva Ludež

Fažana PRESS
Autor/ica 24.8.2019. u 13:24

Izložba političke karikature: od Coraxa do Viva Ludež

Šezdesetak izloženih vrhunskih karikatura eminentnih autora te još nekoliko desetaka kroz projekcije na platnu moći će se vidjeti u izložbenom programu Fažana Media Festa, 1. Međunarodnog multimedijalnog novinarskog festivala.

Riječ je posebno za ovaj festival obnovljenoj izložbi “Politička katikatura: izbor s s prostora bivše Jugoslavije  – 1990. – 2004.” (Borivoj Dovniković – Bordo,  Branko Efendić, Hasan Fazlić, Predrag Koraksić – Corax, Velimir Marinković & VIVA LUDEŽ, Đermano Ćićo Senjanović, Božo Stefanović).

Autori su to čije su nagrađivane karikature ukupno kroz više desetljeća objavljivane u čitavom nizu nekadašnjih jugoslavenskih novina i časopisa te kasnije u novonastalim državama na području bivše SFRJ. Niz je impresivan:  ”Čik“, ”Oslobođenje”, ”Jež”, ”Kerempuh”, “Večernje novosti”, “Borba”, “Danas”, “Vreme”, “Berekin”, “Nedjeljna Dalmacija”, “Slobodna Dalmacija”, “Feral Tribune”.

Uz to neki od ovih autora uspješno bavili su se i raznim drugim crtačkim formama – od ilustracija za djecu (Božo Stefanović) do crtanih filmova  (Borivoj Dovniković Bordo).

Radove za izložbu odabrao je i izložbu priredio Igor Galo, a bit će otvorena za javnost svakodnevno od od 13. do 22. rujna u fažanskom Multimedijalnom centru.

Fažana PRESS
Autor/ica 24.8.2019. u 13:24