Na inicijativu Elvisa Vrete Vlada KS značajno smanjila cijenu registracije autoškola

tačno.net
Autor/ica 19.9.2019. u 15:29

Na inicijativu Elvisa Vrete Vlada KS značajno smanjila cijenu registracije autoškola

Vlada Kantona Sarajevo usvojila je inicijativu zastupnika Elvisa Vrete o smanjenju troškova za registraciju obuke vozača.

Registracija autoškole za poslove osposobljavanja iz poznavanja propisa o sigurnosti saobraćaja na putevima iznosila je 2.000 KM. Usvajanjem ove inicijative iznosi 300 KM.

Registracija autoškole za poslove osposobljavanja iz upravljanja motornim vozilom B kategorije i odgovarajuće potkategorije bila je 5.000 KM. Inicijativom je smanjena na 700 KM.

Registracija autoškole za poslove osposobljavanja iz poznavanja propisa o sigurnosti saobraćaja na putevima i upravljanja motornim vozilom B kategorije i odgovarajuće potkategorije sa 7.000 KM smanjena je na 1.000 KM.

„Opredjeljenje sadašnje Vlade Kantona Sarajevo je ukidanje ili smanjenje administritavnih prepreka kao i troškova pokretanja za neke od  djelatnosti  kako bi se privreda razvijala uz što manje birokratkih procedura i finansijskog opterećenja, što u konačnici treba da rezultira povećanim brojem uposlenih. Usvajanje ove inicijative je primjer koji to potvrđuje“, kaže Vreto.

tačno.net
Autor/ica 19.9.2019. u 15:29