Aida Ćorović nakon privođenja: Stala sam iza žrtava Srebrenice

J. Diković
Autor 10.11.2021. u 08:44

Aida Ćorović nakon privođenja: Stala sam iza žrtava Srebrenice

Foto Nemanja Jovanović – Nova.rs

Aida Ćorović nakon privođenja kaže za Danas da su policajci u policijskoj stanici Vračar bili ljubazni, da je boli desna ruka od onih koji su je hapsili, te da se ona sada brine za pisca Vladimira Arsenijevića koji joj je pomagao dok su je policajci u civilu privodili.

„Ja sam godinama aktivistkinja za ljudska prava i moj stav je bio da stanem iza svih žrtava Srebrenice“, navela je Ćorović za Danas.

Aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović, koja je jučer privedena nakon što je bacila nekoliko jaja na mural Ratka Mladića na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu, puštena je iz policije. Aktivisti su zbog njenog privođenja najavili protest u 19h ispred Doma sindikata.

Policija ne štiti mural već štiti javni red i mir i kontroliše sprovođenje zabrane okupljanja. U tom cilju se vrši legitimisanje svih lica, bez obzira na njihov odnos prema muralu generala Ratka Mladića, istaknuto je u saopštenju iz MUP-a.

Jelena Jaćimović, koja je takođe privedena sa Aidom Ćorović, pošto su bacile jaja na mural osuđenom ratnom zločincu kaže za Danas da je tragično što je policija čuvala mural.

Policija u Beogradu privela je ukupno šest osoba zbog narušavanja javnog reda i mira u zoni nedozvoljenog javnog okupljanja, a povodom uklanjanja murala osudjenog ratnog zločinca generala Ratka Mladića na Vračaru, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Privedeni su J.A., A.Ć. i još jedno lice, koje su dale podršku Inicijativi mladih za ljudska prava, kao i navijači Partizana D.К, L.M. kod kojih su pretresom pronađeni nož i dva biber spreja, i Đ.P, navodi se u saopštenju.

„U konsultaciji sa dežurnim tužiocem i sudijom za prekršaje, protiv svih privedenih lica biće podnete prekršajne prijave po Zakonu o javnom redu i miru, a protiv D.К. i prekršajna prijava po Zakonu o oružju i municiji“, dodaje se.

Danas.rs

J. Diković
Autor 10.11.2021. u 08:44