Bogić Bogićević odustao od kandidature za gradonačelnika Sarajeva

tačno.net
Autor 24.3.2021. u 20:07

Bogić Bogićević odustao od kandidature za gradonačelnika Sarajeva

Bogić Bogićević odustao je od kandidature za gradonačelnika Sarajeva. On je poslao pismo Nerminu Nikšiću lideru SDP-a, u kojem ga je obavijestio o odluci.

“Obavještavam te o mojoj neopozivoj odluci da povučem kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva. Ona je očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima Četvorke, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva. To nejedinstvo svojevrsna je poruka da, unutar Četvorke, nisam poželjan kandidat za pomenutu odgovornu funkciju”, navodi se.

Bogićević je istakao da ne želi da se međustranački odnosi narušavaju zbog njega, niti želi da se njegovo ime koristi u nedoličnim političkim i izbornim igrama, na šta je, kako je naveo, ličila današnja sjednica Gradskog vijeća Sarajeva.

“Zahvaljujem se Socijaldemokratskoj partiji na povjerenju koje mi je ukazala kandidovanjem za gradonačelnika glavnog grada Bosne i Hercegovine. Posebno se zahvaljujem onom dijelu javnosti koji mi je iskazao veliku podršku i poštovanje. Nažalost, ne mojom krivnjom, njihova očekivanja su iznevjerena”, kazao je Bogićević.

Odluku ne misli šire obrazlagati niti dalje javno komentarisati.

N1

tačno.net
Autor 24.3.2021. u 20:07