Bora Čorba: U Zagrebu će se obradovati mojoj tituli četničkog vojvode

Autor 28.9.2012. u 15:40

Bora Čorba: U Zagrebu će se obradovati mojoj tituli četničkog vojvode

“Svim silama ću čuvati i braniti Srbiju, srpsku zastavu i njen grb”, ponosno je izgovarao juče u prijepodnevnim časovima muzičar Bora Đorđević, svježe promovisani četnički vojvoda!

Frontmen legendarne rokenrol grupe “Riblja čorba” je juče, na Krstovdan, u Crkvi Svetog Ilije Proroka u selu Ba, položio zakletvu i dobio titulu na koju je oduvijek čekao. Nakon što je od starijih vojvoda na poklon dobio plaketu (gramatu) i kokardu, upitali smo ga da li će sa njom otići u Hrvatsku, gdje će, kako je ovog ljeta najavio, sa svojim bendom konačno održati koncert poslije pauze od dvadesetak godina.

“Veoma sam počastvovan ovom prestižnom titulom. Kažu da sam je zaslužio, a ja sam samo ono što bi svaki pravi Srbin trebalo da radi. Moje obaveze su iste kao i ranije; baviću se rok muzikom, održavaću koncerte na kojima ću propagirati Srbiju i srpstvo. Ne moram uvek da nosim uniformu četničkog vojvode, dakle neću nositi ni kapu ni kokardu, ali grb koji imam na ruci, njega nosim. U Zagrebu će se veoma obradovati mojom novom titulom”, rekao je Bora i zavrnuo rukav kako bismo vidjeli sliku na njegovom tijelu.

Inače, u trenutku kada je Đorđević zvanično proglašen za četničkog vojvodu, iz puške je ispucano tri metka, a na svečanom ručku su se svirale gusle i “Marš na Drinu”, kada su sve vojvode ustale na noge. Vojvoda Miša Draić pozdravio je Boru istakavši da mu je žao što se ovako nešto nije desilo ranije.

Svi članovi ravnogorskog četničkog saveza, a bilo ih je stotinak, čestitali su čuvenom muzičaru i poklonili mu uniformu.

Baja Mali Knindža među prvima čestitao Bori

U trenutku kada su sve vojvode čestitale Đorđeviću, stigao je porukom pozdrav od folk pjevača i vojvode Baje Malog Knindže, koji je iz Republike Srpske muzičaru sa radošću čestitao.

Sa svih strana su dolazile poruke i pozivi, a Bora je ponosno svima zahvaljivao.

Bora: Žena me je podržala!

Frontmen grupe “Riblja čorba” istakao je da je veliku podršku imao od svoje supruge Aleksandre, koja tog dana nije bila sa njim jer, kako je on rekao, izbjegava javna pojavljivanja.

“Ona je bila prva koja je stala uz mene i ovaj čin je prva podržala. Uvek je uz mene kada je potrebno”, rekao je Bora.

Nezavisne

Tagovi:
Autor 28.9.2012. u 15:40

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija