“Branje” kajmaka

Edin Osmančević
Autor/ica 28.9.2022. u 08:01

Izdvajamo

  • “U sklopu šireg suzbijanja organiziranog kriminala i trgovine narkoticima u BiH, istražitelji su analizirali privatne razgovore vođene putem šifriranih aplikacija za razmjenu poruka. Kriminalci su u ovim šifrovanim razgovorima pominjali Kajmaković, koja je radila na nekim od istraga koje se tiču ​​ove aktivnosti. Kao podrška trgovcima narkoticima i drugim kriminalcima, Kajmaković je pomagala u skrivanju dokaza, sprečavanju krivičnog gonjenja i na drugi način pomagala kriminalne aktivnosti u zamjenu za ličnu korist. Takođe je pokušala da blokira istragu o svojim očiglednim kriminalnim vezama”.

Povezani članci

“Branje” kajmaka

Diana Kajmaković – Foto: CIN BIH

Nekome je stalo da pravna država na ovim prostorima još ne zaživi. Braneći Kajmakovićku brani se kriminal onih koje ona štiti!

Nisam pravnik, ali imam dovoljno škole da razlikujem što je ispravno a što pogrešno. Ime Diane Kajmaković se ranije pojavilo u presretnutim razgovorima iz Sky aplikacije. Neprimjerene radnje i kriminalno-političke veze Diane Kajmaković još ranije je dokumentovala i Istražna komisija.

Iz državnog tužilaštva kažu otvoren je predmet protiv Diane Kajmaković. Provjeravaju se njene koruptivne povezanosti s određenim kriminalnim grupama.

Iz Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV) navode kako nema zakonske osnove za njeno udaljenje. U međuvremenu, bh. pravosuđe pokreće istragu o eventualnoj povezanosti tužiteljice s kriminalnim organizacijama.

Ako razmišljam kao laik onda polazim od toga da kad se objave ovako ozbiljne optužbe kao što je to protiv Diane Kajmaković stavljanje na crnu listu SAD, onda bi se trebala kao prva mjera uvesti SUSPENZIJA do okončavanja procesa te brisanje iste sa kandidacione liste za glavnog državnog tužioca. SAD je u svom dokumentu oslovljavaju kao “bezobzirno korumpiranu tužiteljicu povezanu s kriminalnim organizacijama”:

“U sklopu šireg suzbijanja organiziranog kriminala i trgovine narkoticima u BiH, istražitelji su analizirali privatne razgovore vođene putem šifriranih aplikacija za razmjenu poruka. Kriminalci su u ovim šifrovanim razgovorima pominjali Kajmaković, koja je radila na nekim od istraga koje se tiču ​​ove aktivnosti. Kao podrška trgovcima narkoticima i drugim kriminalcima, Kajmaković je pomagala u skrivanju dokaza, sprečavanju krivičnog gonjenja i na drugi način pomagala kriminalne aktivnosti u zamjenu za ličnu korist. Takođe je pokušala da blokira istragu o svojim očiglednim kriminalnim vezama”.

Ovako se političke igre nastavljaju do daljeg. Nekome je stalo da pravna država na ovim prostorima još ne zaživi. Braneći Kajmakovićku brani se kriminal onih koje ona štiti!

Edin Osmančević
Autor/ica 28.9.2022. u 08:01