Četnici se okupili u Višegradu: Crne uniforme, ravnogorske zastave i cvijeće za zločince

tačno.net
Autor 10.3.2019. u 10:02

Četnici se okupili u Višegradu: Crne uniforme, ravnogorske zastave i cvijeće za zločince

Oko 200 osoba, uglavnom odjevenih u crne uniforme i okićenih četničkim znakovljem, okupilo se danas u centru Višegrada. Četnici i simpatizeri došli su iz više krajeva, uključujući Kačak, Ivanicu i druga mjesta u Srbiji.

Iako je centralni događaj najavljen tek za 12 sati ispred spomenika četničkom vođi i ratnom zločincu Draži Mihailoviću, ravnogorci i njihovi simpatizeri postrojili su se već ujutro na centralnom gradskom trgu.

“Kao i svake godine okupljamo se kako bi dali parastos komandantu jugoslovenske vojske u otadžbini (Mihailoviču, op.a.). On je čovjeku koji je svoj život posvetio slobodi srspkog naroda, razvoju demokratije i odbrani otadžbine od fašističkih agresora i komunista”, rekao je između ostalog Dušan Sladojević, predsjednik Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske, dodaši da je Mihailović “stramno ubijen nakon montiranog suđenja”.

Okupljanje četnika i njihovih simpatizera godinama se neometano odvija u manjem bh. entitetu. Pored javnih istupa, ni spomenici četničkim vojvodama i liderima nisu pojava koja se može smatrati novošću.

Okupljanja ove vrste sve su češća i brojnija, a njihovo odvijanje ulijeva nemir kod Bošnjaka povratnika.

klix.ba

tačno.net
Autor 10.3.2019. u 10:02