Danas finalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru

tačno.net
Autor 16.9.2017. u 09:50

Danas finalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru

Spektakl u finalnom takmičenju najboljih svjetskih skakača na Starom mostu, koji Mostar i BiH stavlja u centar sportske javnosti, počinje danas u 13 sati.

Kvalifikacijski skokovi sa Starog mosta za takmičenja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva su u Mostaru vratolomnim akrobacijama najboljih svjetskih skakača i skakačica sa skakaonica od 27 i 21 metar visine u ledenu Neretvu jučer su odredili finaliste za današnji spektakl.

Kvalifikacijski skokovi u gradu na Neretvi napravili su veliki preobražaj u ukupnom poretku.

Vodeća u generalnom poretku Svjetskog prvenstva, Asutralijanka Rhiannan Iffland povrijedila je koljeno, što je iskoristila Adriana Jimenez iz Meksika i osvojila najviše bodova nakon prvog dana skokova. Poljak Kris Kolanus najbolji je u muškoj konkurenciji.

Vodeća skakačica svijeta Rhiannan Iffland skokom sa Starog mosta je u daljnjoj borbi zaustavljena tako što je u pripremama za kvalifikacijske skokove zadobila povrede koljena zbog čega neće sudjelovati u daljem takmičenju.

Skakaonicu na Starom mostu u Mostaru najbolji skakači svijeta su ocijenili najljepšom, ali zbog jake riječne struje i hladne vode i najtežom lokacijom svjetskog prvenstva.

bhrt.ba

tačno.net
Autor 16.9.2017. u 09:50