Demonstranti blokirali sve izlaze iz Predsjedništva Srbije, hiljade građana na ulicama Beograda

tačno.net
Autor/ica 17.3.2019. u 14:01

Demonstranti blokirali sve izlaze iz Predsjedništva Srbije, hiljade građana na ulicama Beograda

Hiljade nezadovoljnih građana Srbije okupilo se ispred zgrade Predsjedništva te zemlje nakon sinoćnjeg protesta u i ispred zgrade RTS-a. Oni su danas došli kako bi ih, kako su rekli, čuo i Aleksandar Vučić koji je tačno u podne održao konferenciju za medije povodom sinoćnjih dešavanja u Beogradu.

Okupljeni ispred zgrade formiraju živi lanac, kako Vučić ne bi uspio izaći neopaženo. Novinarske ekipe su napustile zgradu Predsjedništva Srbije.

Preko razglasa je poručeno da okupljeni demonstranti traže poštivanje Zakona o javnom informisanju te zahtjevaju da javni servis bude objektivan i profesionalan. Rečeno je i da će se protesti proširiti i ispred zgrade Pink TV-a.

Država Srbija neće dozvoliti da nasiljem ugrožavate bilo koga. Svi koji misle da nasiljem i napadima na ljude možete ostvariti političke rezultate, grdno se varaju. Ovo sve što viču, sve ovo okolo, to sve puštamo, ali sve dok ne dođe do nasilja”, rekao je Vučić te nazvao Obradovića fašistom, a Đilasa tajkunom.

“Osvanula je Vučićeva crna nedjelja. Nadamo se da je doveo policajce koji će nas štiti od njega i njegovih kriminalaca. Nećemo dozvoliti da on, njegov brat, Vulin i ostali upravljaju našim životima. Vučić mrzi svoj narod. Hvali se koliko je hrabar na televiziji, pa što ne izađe. Sram ga bilo”, poručeno je.

Klix.ba

tačno.net
Autor/ica 17.3.2019. u 14:01