Dječak iz Mostara skandirao “Nož, žica, Srebrenica: U Širokom “Za dom spremni”

tačno.net
Autor 12.7.2018. u 10:09

Dječak iz Mostara skandirao “Nož, žica, Srebrenica: U Širokom “Za dom spremni”

Nakon što je nogometna reprezentacija Hrvatske sinoć prošla u finale Svjetskog prvenstva koje se ove godine igra u Rusiji, osim u susjednoj nam zemlji, slavilo se i širom Bosne i Hercegovine.

Najveća euforija sinoć je vlada u Mostaru i Širokom Brijegu, gdje su navijači Hrvatse slavili do ranih jutarnjih sati. Fotografije i videa baklji, zastava i dresova Hrvatske sinoć su obišli region, ali i cijeli svijet, a naši susjedi su odnijeli zasluženu pobjedu na Mundijalu i prošli u finale Svjetskog prvenstva. Međutim, slavlje u Mostaru, u jednom trenutku, je izgledalo nikako drukčije nego sramotno. Naime, dok su navijači prolazili ulicama Mostara, jedan dječak je uzviknuo: Nož, žica, Srebrenica.

Novinar Sanel Kajan (@SanelKajan) je na svom Twitter nalogu napisao:
 

Da, hoću da objavim fotografiju dječaka iz Mostara koji je jučer i sinoć na više snimaka urlao: “Nož, žica, Srebrenica!
Volio bih da znam i njegov identitet, pa da se javim njegovim roditeljima, školi…
Jer, on će sutra sresti moje dijete! Jer, on će sutra izrasti u zločinca!

Nož, žica, Srebrenica je srpski fašistički slogan kojim se glorifikuje genocid u Srebrenici. Da stvar bude gora, jučer je obilježena 23. godišnjica genocida u Srebrenici.

Sramne poruke sinoć su stigle i iz Širokog Brijega, kada je jedan dio navijača uzvikivao Za dom spremni, što također predstavlja fašističko obilježje.

 

tačno.net
Autor 12.7.2018. u 10:09