Dokle će nam Vlada Fadila Novalića guslati?

Mr. Milan Jovičić
Autor 13.9.2021. u 16:27

Dokle će nam Vlada Fadila Novalića guslati?

Da nam je naš Meša Selimović još živ, savjetovao bi nas da se kanimo ovih naših “ulizica“.

Piše: Mr. Milan Jovičić, bivši stručnjak firme, bosanski Srbin i mostarski Sarajlija!

Svi oni zajednički, kao koalicioni korumpirani partneri, iz SDA i HDZ-a, ostaju i dalje opstaju upravo zahvaljujući nedostojnom pravnom državnom sistemu, aktuelnom tužilaštvu i sudstvu.

Još uvijek, kao na kapaljke izlaze informacije o ovom misterioznom nekadašnjem lažnom “hercegovačkom divu“ proizašlom iz informativne kuhinje Gebelsovog, odnosno HDZ-ovog informativnog medija.

Vjerujem da javnost ne bi imala niti ove informacije kakve čitamo u “Dnevnom avazu“ ovih dana, da ministar Nermin Džindić nije njihov kadar i ispružena ruka i Fahrudina Radončića kao i Fadila Novalića?

Tako izvještavaju o nekoj Skupštini dioničara Aluminija, kojoj i kakvoj, ako se zna da je firma i “gigant “ pala na koljena, da je zbog duga od pola milijarde maraka ista ugašena i nije u proizvodnji.

Navodno je, koliko se može naslutiti, došla neka nova firma kinesko-izraelske grupacije “Abraham” koja koristi ili bolje reći i dalje “harči“ našu imovinu i koristi postojeću infrastrukturu, šta hoće i kako je treba.

Znajući opet prema informacijama “Dnevnog avaza“ i ministra Nermina Džindića, isti su koristili postrojenja livnice i proizvodili legirani ruski aluminij, ali zahvaljujući i prethodnom Vijeću ministara i Zvizdiću, kao premijeru, bez plaćanja carinskih dažbina.

Evo sada bi, kako to stoji u informaciji istih izvora, preuzeli i pogon Anoda.

Dakle, i dalje je aktuelno tajnovito iznajmljivanje tih pogona i cjelovite strukture postojeće infrastrukture Aluminija, što dalje od saznanja javnosti.

Navodno da postoji i neki Nadzorni odbor, koji i čiji, sa nadležnostima daljeg mešetarenja sa imovinom Aluminija, koji zvanično i ne postoji.

Dokle će se naša “voštana i kvazi vlada“ tako ponašati i zašto to nikada nisu donijeli odluku o stečaju i sve iznijeli na vidjelo, o silnim i planetarnim lopovlucima i njihovim mahinacijama.

Veliki je lanac ovoga “kriminalnog kola“ sa njihovim akterima.

Da farsa za javnost bude istinski tragikomična, smiješne su i prispjele informacije da je neko hercegovačko tužilaštvo i pripremilo tužbu protiv Ive Bradvice?

Da nije krajnje smiješno, istina je još žalosnija, da još mnogi i veći kriminalci sa Mijom Brajkovićem i njegovim inim saradnicima, nisu ni na pomolu ove liste optuženih pljačkaša i kriminalaca.

Istina je da hercegovačko tužilaštvo i sudstvo u ovome kardinalnom i planetarnom slučaju kriminala može raditi i djelovati po starinskom sistemu: “Kadija te tuži, kadija te sudi“, ništa drugo i ništa bolje od ove farse ne trebamo očekivati?

Analizirajući ovaj cjeloviti slučaj, mi radnici srpske nacionalnosti koji smo protjerani iz firme kao psi, bez naknade niti jedne dionice, već godinama ukazujemo na naše zahtjeve i potrebe u rješavanju osnovnih ljudskih i radničkih prava.

Podnesena naša tužba sudu u Sarajevu, prije sedam godina, još uvijek se kiseli u ladicama predsjednika Kantonalnog suda, gospodina Vladimira Špoljarića, koji se bavi svojom “seks aferom“ a radnici, posebno srpske nacionalnosti, zadnja su mu rupa na njegovoj svirali?

Dok se naše sudstvo i tužilaštvo poigrava sa našom sudbinom, dotle se i kvazi Vlada Fadila Novalića i njegovih ministara, kao poslušnici i ulizice svoga koalicionog partnera HDZ-a, Dragana Čovića, Vjekoslava Bevande, Jelke Miličević i inih njihovih kadrovskih čimbenika, poput ajkula, igraju sa svojim ribicama u vlasti i ovoj nakaradnoj državi, sa diskriminacijom radnika Srpske nacionalnosti.

Možda će i doći vrijeme da naša jedina domovina Bosna i Hercegovina postane jedne godine i pravna država i eliminiše svaku diskriminaciju, ali nažalost, mnogi će naši radnici srpske nacionalnosti koji su gradili i proizvodili u firmi Aluminij pomrijeti i neće dočekati taj svijetli dan?

Mr. Milan Jovičić
Autor 13.9.2021. u 16:27