EKO-WORKSHOP I MODNA REVIJA

Autor 8.9.2012. u 14:35

EKO-WORKSHOP I MODNA REVIJA

u svrhu promoviranja očuvanja okoliša, reciklaže i ponovnog

korištenja otpadnog materijala

MLAZ, Počitelj

12. – 15. septembar 2012.

Okupljanje obrazovanih mladih, inovativnih, kreativnih dizajnera/ica iz BiH i regije, u prostoru društva za promociju kulturnog stvaralaštva MLAZ u Počitelju u svrhu stvaranja visoke mode od nekonvencionalnih materijala, ima za cilj da napravi iskorak u svakodnevnom, uobičajenom prikazu mode i promoviše korištenje otpadnog materijala u dizajnerske svrhe. Najlon kese, kartoni, čepovi od boca i drugi nerazgradivi otpadni materijali tokom radionice će dobiti novu upotrebnu vrijednost.

Radionica pod nazivom ‘Waste is Taste’ će se održati od 12. do 15. septembra 2012. godine u Počitelju, u inspirativnom prostoru MLAZ-ove galerije na otvorenom, gdje će dizajneri/ce biti okruženi skulpturama realizovanim u proteklim kiparskim kolonijama, počiteljskim kamenom i hercegovačkim zelenilom. Jedan od ciljeva ovog projekta je podizanje i jačanje ekološke svijesti, stoga će u sklopu radionice biti održano predavanje o aktuelnim ekološkim problemima i o važnosti zaštite i očuvanja prirodnog okoliša. Voditelj četverodnevne eko-radionice će biti Prof. mr. Salih Teskeredžić, profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, na odsjeku za produkt dizajn.    

Dio aktivnosti ove radionice biće realizovan zahvaljujući finansijskoj podršci i sredstvima koja je obezbijedila Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini.

Radovi nastali tokom radionice, kao i drugi radovi na temu, biće predstavljeni na modnoj reviji u Multimedijalnom centru ‘Han’ u Počitelju 15. septembra u 20.30 sati. Pored standardizovane forme, revija će sadržavati i nekonvencionalan prikaz nastalih radova u sklopu nastupa Nadže Pušilo, balerine iz Sarajeva, i Faruka Jahića-Akija, koji će biti odjeveni u nekim od kreacija. Sponzori modne revije su Exclusive Lingerie (Banja Luka), IMK Kula d.o.o. (Gradačac), MK Slovenka d.d. (Donji Vakuf) i Rukom (Sarajevo).

 

Društvo za promociju kulturnog stvaralaštva MLAZ Počitelj

E-mail: [email protected]

+387 62 105 769

 

Voditeljica projekta: Jasminka Hadžimehmedović

E-mail:  jasminka_hadzimehmedovicHYPERLINK “mailto:[email protected]”@HYPERLINK “mailto:[email protected]”hotmail.com

+387 61 508 363            

 

* Ovaj program je djelomično sponzorisan od strane ambasade SAD-a. Iskazani stavovi, otkrića, zaključci ili preporuke se odnose na same autore i nužno se ne poklapaju sa stavovima vlade SAD-a.

Tagovi:
Autor 8.9.2012. u 14:35

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija