FOTOGRAFIJE IGRAČA NEMANJE MARAŠA – APRES

tačno.net
Autor 2.8.2018. u 13:28

FOTOGRAFIJE IGRAČA NEMANJE MARAŠA – APRES

Izložba fotografija Après Doc. Nemanje Maraša biće otvorena 3. avgusta s početkom u 19.00 časova u Oficirskom domu u okviru Nisville Jazz teatar festivala u Nišu.

Izložba Doc. Nemanje Maraša, umetničkog fotografa i docenta na Institutu za umetničku igru iz Beograda, pod nazivom Après (Posle), sadrži portrete igrača, mnogih nama poznatih, i mnogih koje znamo po njihovoj svetskoj slavi, iz sveta baleta i umetničke igre. Fotografija nije samo dokument koji otima sadašnjost od prašine zaborava, već je psihološka studija dokumentovanog trenutka i pravo je umetničko delo.

Ideja je da momentalno zabeleženim trenutkom, sačuva dragocen i neponovljiv izraz kojim igrači pokazuju emocije i umor posle tek odigrane predstave. Da bi se to ostvarilo, postavio je set iza scene (pozadina sa crnim zidom), što omogućuje hvatanje nesvesnog izraza kojim se otkrivaju osećanja fotografisane ličnosti. Euforija i neprimećivanje fotoaparata su obezbedili da se zabeleži dragocen trenutak spontanosti i da se prevaziđe promišljena poza i sačuva iskreno osećanje fotografisane ličnosti.

tačno.net
Autor 2.8.2018. u 13:28