Fra Ma FU festival – OD 20. DO 23. RUJNA: 35 PROGRAMA, 90 SUDIONIKA, 12O NOVINARA IZ 13 ZEMALJA

tačno.net
Autor 21.9.2018. u 18:53

Fra Ma FU festival – OD 20. DO 23. RUJNA: 35 PROGRAMA, 90 SUDIONIKA, 12O NOVINARA IZ 13 ZEMALJA

Sinoć (četvrtak, 20. rujna) načelnik Općine Fažana Radomir Korać svečano je otvorio 4. Fra Ma FU festival reportaže i reportera. Na Trgu Sv. Kuzme i Damjana, Festival su iz Fuisovog rodnog mjesta Virovitice nastupom simbolično preselili u Fažanu glumci virovigtičkog kazališta Mijo Pavelko i Goran Koši. Svečano otvaranje Festivala uveličali su biciklisti iz Virovitice  Marin Koren, Dragoljub Marković, Davorko  Vukašinović, te Anamaria Vukašinović koji su do Fažane biciklirali četiri dana kao i dvojica osiječkih biciklista Igor Toman i Ivica Lenard. Za razliku od Virovitičana oni se nisu noću odmarali te za 24 sata prešli su više od 600 kilometara od Osijeka do Fažane. Predstavljen je Međunarodni razvojni centar, strateški partner Općine Fažana i Fra Ma Fu festivala, a program je završen rock koncertom akustičnih gitarista “Osman & Licks Acoustic rock”.

Sinoć je i otvorena izložba o scenarističkim radovima Franje Fuisa pod nazivom “Od stripa do filma i natrag” koju je priredio Veljko Krulčić te je predstavljen Fuisov pustolovni roman “Sin Orkana” (Nakladnik Art 9). kao i projekti Međunarodnog razvojnog centra Fažana. Progam će biti završen rock koncertom akustičnih gitarista “Osman & Licks Acoustic rock”.

Večeras od 18:30 bit će organizirana Večer s Đelom Hadžiselimovićem koja će se sastojati od tribine „Nabava, projekcija i promocija dokumentarnih filmova“ te prikazivanje filma po izboru Đele Hadžiselimovića. Bit će to film “Nossa Chape”, dokumentarca koji prati brazilski nogometni klub Chapecoense nakon stravične zrakoplovne nesreće 28. studenog 2016. godine u kojoj su preživjela tek trojica igrača.

Dana će završiti svirkom “Osman & Licks Acoustic rocka” te Šajete.

Pozivamo vas da nam se pridružite. Ne dopustite da uživamo bez vas.

Cjelovit program 4. Fra Ma FU festivala možete pronaći ovdcje: www.framafu.com

tačno.net
Autor 21.9.2018. u 18:53

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija