GAGA JE UNIVERZALNI JEZIK

tačno.net
Autor 18.6.2018. u 10:15

GAGA JE UNIVERZALNI JEZIK

Foto: Nemanja Maraš

Na Velikoj sceni Ustanove kulture Vuk u organizaciji Instituta za umetničku igru 17. juna održan je javni GaGa čas koji je vodio izraelski koreograf Ido Gidron kome je između ostalog prisustvovala Nj. E. Ambasador Izraela Alona Fišer-Kam, koja je svojim učešćem dala podršku i značaj razumevanja GaGa jezika u Srbiji koji je 2016. godine pokrenuo Prof. Aleksandar ilić.

Gaga tehnika je pokret koji je Ohad Naharin razvio tokom mnogo godina vežbi i koju primenjuju u svakodnevnoj praksi i vežbanju članovi kompanije Batševa, koji sada takođe širom sveta uče ovu tehniku druge igrače i drže treninge običnom svetu. Gaga je postala pokret širom sveta, jer je ova tehnika otvorena prema javnosti i može da je primenjuje bilo ko bez predhodnog iskustva. Gaga tehnika potiče iz verovanja u isceljenje, dinamiku i moć stalne promene kroz pokret.

Gaga je novi način sticanja znanja i samosvest kroz telo. Gaga daje okvir za otkrivanje i jačanje tela, dodaje fleksibilnost, izdržljivost i agilnost dok osvetljava čula i maštu. Gaga podiže svest o fizičkim slabostima, budi obamrle delove, izlaže fizičke fiksacije, i nudi načine za njihovo otklanjanje. Rad ovom tehnikom poboljšava instiktivno kretanje i povezivanje svesnih i nesvesnih pokreta, a to dovodi do iskustva slobode i zadovoljstva na jednostavan način, u prijatnom prostoru, u udobnoj odeći, u pratnji muzike, povezujući svaku osobu sa sobom i drugima.

Današnji čas koji je bio zagrevanje pred premijeru Aliza koja će biti izvedena na istoj sceni 24. juna s početkom u 20.00 časova, prisustvovao je veliki broj poznatih ličnosti, novinara i igrača iz Beograda i Srbije. Nakon Gaga časa usledila je proekcija filma Mr. GaGa Ohada Naharina koju je omogućila Ambasada Izraela u Srbiji. Sledeća proekcija filma biće organizovana u okviru četvrtog po redu Summer Dance Campa Vranje 2018. koji se održava od 1. do 10. jula u Vranju.

tačno.net
Autor 18.6.2018. u 10:15

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija