Gary Hunt i Adriana Jimenez pobjednici Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

R.D.
Autor 8.9.2018. u 14:57

Gary Hunt i Adriana Jimenez pobjednici Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

U muškoj konkurenciji drugoplasirani je Michal Navratil, a na trećem mjestu je Catalin Preda. U ženskoj konkurenciji drugo mjesto je osvojila Rhiannan Iffland, a treće Jessica Maculay.

Hunt je tako ostvario drugu pobjedu zaredom u Mostaru. Jimenez, takmičarka iz Meksika, već treću godinu skače sa Starog mosta, a došla je u Mostar kao drugoplasirana u ukupnom poretku.

Mostarski skokovi su tako priredili još jedan istinski spektakl u kojem je uživalo hiljada gledalaca koji su došli iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, ali i cijelog svijeta.

Nakon prvog dana i dvije serije skokova s prekrasnog mostarskog mosta u obje konkurencije vode Meksikanci.

Muškarci su skakali s visine 27 metara, a žene s 21 metra. Brzina koju takmičari prilikom skoka mogu doseći iznosi 80 km/h, a ovu let do vode traje oko tri sekunde.

Ovo je četvrta godina kako najbolji svjetski skakači izlaze na Stari most. Prve godine 2015. skakali su samo muškarci, a pobijedio je Meksikanac Jonathan Paredes. Godinu kasnije slavili su Čeh Michal Navratil i Kanađanka Lysanne Richard, a prošle godine Braitana Gary Hunt i Amerikanka Cesilie Carlton.

Posljednja stanica Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u 2018. godini održat će se u Italiji 23. septembra ove godine.

klix.ba

R.D.
Autor 8.9.2018. u 14:57