Građanski savez: Bakire i Fadile gdje je 100.000 radnih mjesta?

tačno.net
Autor 19.6.2017. u 13:41

Građanski savez: Bakire i Fadile gdje je 100.000 radnih mjesta?

Građanski savez (GS) smatra da je izvještavanje N1 televizije po kojem je povećanje akciza ustvari trebalo poslužiti za vraćanje već napravljenih dugova, a ne izgradnju infrastrukture kako je tvrdila vladajuća koalicija, kap koja je prelila čašu. Nakon dvije i po godine vlasti pod komandom SDA-HDZ koalicije nema sumnje da je ekonomska politika tih stranaka: deremo uši da krpimo zadnjicu.
U istoriji stranke poznate isključivo po lažima-od “mirno spavajte rata neće biti” do laži o 100 hiljada radnih mjesta-teško je naći sočniju laž od laži o tome da će akcize biti potrošene na infrastrukuturu. Naime, sam Fadil Novalić se prevario pa rekao da će akcize biti potrošene na povrat kredita Razvojnoj banci FBiH koja je inače u vlasništvu iste te FBiH. Jer tako to rade polupismeni ekonomski stručnjaci iz realnog sektora. Sada je jasno da Fadilove i Denisove akcize će biti potrošene u izgradnju infrastrukture isto onoliko koliko je Bakir Izetbegović otvorio 100.000 radnih mjesta.
Izetbegović je  2014. na obećanju o 100 hiljada radnih mjesta dobio izbore, pa je ponovio istu laž 2015. kada je rekao da će do kraja mandata otvoriti 100 hiljada radnih mjesta. 2017. je jasno da jedinih 100 hiljada o kojima danas govorimo je 100 hiljada mladih koji su napustili BiH zauvijek zbog Bakirove i SDA-ove bahate vlasti.
Umjesto da vođstvo SDA izađe pred narod i objasni zašto zemlja koracima do sedam milja ide natrag prema srednjem vijeku ili da izađu pred borce koji su pred Vladom FBiH, rukovodstvo SDA se bavi organizovanjem blještavih iftara na kojima se stolovi prelamaju od hrane dok većina muslimanskih vjernika u BiH razmišlja hoće li uopšte imati za iftar.
tačno.net
Autor 19.6.2017. u 13:41