Građanski savez: Ispred SCC napadnuta je BiH, Parada ponosa ima našu podršku

tačno.net
Autor 6.4.2019. u 08:03

Građanski savez: Ispred SCC napadnuta je BiH, Parada ponosa  ima našu podršku

Građanski savez (GS) osuđuje današnji primitivni i necivilizovani napad na dvije osobe koji se desio ispred SCC. Mi u GS se zalažemo za moderno i civilizovano društvo zasnovano na vladavini prava i poštivanja standarda iz Europske konvencije o ljudskim pravima.

GS daje punu podršku organima reda u najbržem mogućem rješavanju ovog napada koji je motivisan mržnjom prema drugom i drugačijem. Danas je dan kada se sjećamo početka agresije na BiH koja je uzrokovana barbarskom mržnjom prema drugom i drugačijem i zato GS daje punu podršku svim pripadnicama manjinskih zajednica u BiH, gdje god da se nalaze.

Sarajevo je uvijek bilo utočište za one koji su bili žrtve fašizma i mržnje zbog svog identiteta. Ustav BiH garantuje pravo na slobodno okupljanje svih građana i zato će organizatori Parade ponosa koja je najavljena za početak septembra imati principijelnu podršku nas iz GS. Pozivamo i druge političke i društvene aktere da nam se pridruže u odbrani Ustavom garantovanih prava na slobodno okupljanje svih građana.

tačno.net
Autor 6.4.2019. u 08:03

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija