Gradimir Gojer: FAŠIZAM NA DJELU

Gradimir Gojer
Autor 22.8.2018. u 11:54

Gradimir Gojer: FAŠIZAM NA DJELU

Nakon što su istaknutom zagrebačkom žurnalistu Dragi Pilselu stigle otvorene prijetnje smrću zbog njegove angažirano antifašističke djelatnosti postalo je sasvim jasno da se fašisti u Hrvatskoj ne skrivaju, dapače da prijete novim klaonicama diljem južnoslavenskog prostora.

Sad više nije upitno u kojoj mjeri fašizam egzistira u susjednoj nam državi, jasno je da on metastazira u oblicima svojih standardnih pojavnosti.

Prijetnje Dragi Pilselu su samo prolog za nove kristalne noći, koje su namjenjene svima onima koji se osjećaju antifašistima. Prijetnje smrću istaknutom antifašisti koincidiraju sa nedavnim pojavama fašističkih napisa u Sarajevu i Tuzli!

Fašizam je na djelu i zato pozivam sve državne organe, a posebice organe koji bi morali da štite javni red i mir, dakle i apsolutnu sigurnost svakog građanina ponaosob, da rigorozno krenu u borbu sa neofašistima na našim prostorima!

Fašisti sad već prijete i preko određenih državnih službi, a o funkcionerima ultradesnice da i ne govorim.

Drago Pilsel nije sam. Tisuće antifašista je uz njega. Pozivam sve progresivne Hrvate, Bosance i Hercegovce, Srbe, Crnogorce, sve one koji imaju svijest o stravičnoj nemani fašizma da se ujedinimo i da dignemo glas da nas ima i da nećemo fašistima dozvoliti da ikada više u povijesti ponove svoje zločine.

Stanimo svi uz Dragu Pilsela, časnog novinara i poštenog čovjeka!

Sve one koji se dvoume, a nisu fašisti, podsjećam na pjesmu Martina Niemoellera, luteranskog pastora kojeg su nacisti poslali u koncentracioni logor:

 

Prvo su došli po komuniste,

Nisam digao glas jer nisam bio komunista.

Onda su došli po Jevreje,

Nisam digao glas jer nisam bio Jevrej.

Onda su došli po sindikaliste,

Nisam digao glas jer nisam bio sindikalist.

Onda su došli po katolike,

Nisam digao glas jer nisam bio katolik.

Onda su došli po mene,

Ali tada više nije bilo nikoga da digne glas.

Akademik Gradimir Gojer, redatelj i književnik

Gradimir Gojer
Autor 22.8.2018. u 11:54

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija