Gradonačelniku Zagreba Bandiću počelo suđenje za korupciju

RSE
Autor 6.9.2018. u 15:00

Gradonačelniku Zagreba Bandiću počelo suđenje za korupciju

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u četvrtak je na početku suđenja pred zagrebačkim Županijskim sudom odbacio krivicu za korupciju.

Optužnica tereti Bandića koji je gotovo neprekidno od 2000. godine na vlasti u Zagrebu, da je zajedno sa svojim saradnicima Ivicom Lovrićem i Zdenkom Palac omogućio ultrakonzervativnom udruženju “U ime obitelji” nezakonitu korist od najmanje 308.000 kuna (41.000 eura), dajući im besplatno štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Poslije čitanja optužnice Lovrić i Palac su takođe odbacili krivicu.

Optužnica protiv Bandića u aferi “Štandovi” potvrđena je sredinom prošle godine, više od dvije godine od podizanja.

Bandić se tereti za korupciju u još jednom slučaju, u javnosti nazvanom Agram, gdje je optužen zajedno sa 15 saradnika, uglavnom vodećih ljudi Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga, kao i dva trgovačka društva.

Uz to, Bandić se tereti i za neplaćanje poreza na donacije poslije predsjedničkih izbora 2010. godine na kojima je bio kandidat.

Ukupna šteta za grad i državni budžet procjenjena je na oko tri miliona eura.

Iako za sobom vuče brojne afere i optužnice, taj bivši funkcioner Socijaldemokratske partije Hrvatske koji je sada na čelu Stranke rada i solidarnosti, prošle godine je osvojio šesti gradonačelnički mandat.

RSE

RSE
Autor 6.9.2018. u 15:00