IGRAČI BALKAN DANCE PROJECT PONOVO U BEOGRADU

tačno.net
Autor 3.9.2018. u 10:57

IGRAČI BALKAN DANCE PROJECT PONOVO U BEOGRADU

Foto: Arhiv BDP

Međunarodna plesna platforma Balkan Dance Project koju čine umetnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske okupili su se u Beogradu gde počinju s radom na novoj produkciji BDP Vol. 4.

Balkan Dance project nastao je 2013. godine na inicijativu Mojce Majcen baletske umetnice iz Slovenije, Igora Kirova koreografa iz Makedonije i Aleksandra Ilića koreografa iz Srbije, s idejom zajedničke saradnje radi unapređivanja plesne umetnosti i plesnih poslenika i popularisanja plesne umetnosti na prostoru zemalja nekadašnje Jugoslavije i Balkana.

Igrači Mojca Majcen, Zulejha Kečo, Miona Petrović, Branko Mitrović, Jakša Filipovac i Nikola Pavlović u okviru FIAT – Festivala internacionalnog alternativnog teatra 2018. koji se po tradiciji održava u glavnom gradu Crne Gore, Podgorici, predstaviće se 8. septembra na sceni KIC Budo Tomović plesnom burleskom Sablazan u dolini Svetog Florijana u režiji Aleksandra Nikolića i koreografiji Aleksandra Ilića koja je premijerno izvedena prošle godine na scenama u BiH (Bosanski kulturni centar Sarajevo), Sloveniji (Festival Velenje) i  Srbiji (Madlenianum opera i teatar).

Po povratku u Beogradigrači BDP-a počinju s radom na plesnom tumačenju dečije bajka slovenačkog autora Frane Milčinski – Ježeka Zvezdica spavalica u koreografiji Aleksandra Ilića u režiji Aleksandra Nikolića, koja će premijerno biti izvedena u 10. novembra na sceni Doma kulture Festivala Velenje (Slovenija) i a krajem godine na sceni UK Vuk Karadžić u Beogradu (Srbija).

Ovogodišnja produkcija podržana je od strane Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Instituta za umetničku igru, Ministarstva kulture Republike Slovenije, Festivala Velenje i Tanzelarije udruženja za savremeni ples Bosne i Hercegovine.

Glavni producent Balkan Dance project je Festival Velenje.

Tagovi:
tačno.net
Autor 3.9.2018. u 10:57

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija