Irma Baralija: Mostarskoj nelegitimnoj vlasti treba blokirati budžet

tačno.net
Autor 10.11.2017. u 16:11

Irma Baralija: Mostarskoj nelegitimnoj vlasti treba blokirati budžet

Sve dok se Ljubi Bešliću i njegovom bošnjačkom kolegi omogućava da nesmetano dijele gradski novac bez legitimiteta, Gradskog vijeća i ikakve kontrole, dogovora o održavanju izbora neće biti

‘Naša stranka je prošle godine u Federalnom parlamentu uputila inicijativu da Parlament uslovi usvajanje budžeta Grada Mostara održavanjem izbora.

U narednih mjesec dana ponovo će Federalni parlament glasati o tome da li dati podršku Ljubi Bešliću da još jednu godinu troši novac Grada Mostara po svojoj volji i potrebama.

„I tada smo mislili, a sada smo još sigurniji, da sve dok se Ljubi Bešliću i njegovom bošnjačkom kolegi omogućava da nesmetano dijele gradski novac bez legitimiteta, Gradskog vijeća i ikakve kontrole, dogovora o održavanju izbora neće biti“, kazala je Irma Baralija, predsjednica Gradskog odbora Naše stranke Mostar.

Baralija je pozvala mostarsku političku opoziciju kao i cijeli NVO sektor na zajedničku akciju, podsjetivši da je revizija budžeta za 2015. godinu od Ureda za revizije institucija u Federaciji BiH koju je inicirala Naša stranka pokazala cijeli niz nelegalnosti koje aludiraju na ozbiljan finansijski kriminal.

„Još jednom pozivam sve političke subjekte u Mostaru da preko svojih zastupnika u Parlamentu Federacije BiH uslove budžet za 2018. godinu postizanjem odluke oko održavanja izbora. To treba da bude naša zajednička akcija za prekid dugogodišnje agonije i bezvlašća“, dodala je Baralija.

Baralija je neprimjerenim ocijenila i zahtjev Koordinacije srpskih organizacija u Mostaru koji traže trećeg, srpskog supotpisnika prijedloga i izvršenja budžeta Grada Mostara’, stoji u saopštenju Naše stranke

tačno.net
Autor 10.11.2017. u 16:11