Jesmo li antisemiti?

IFIMES
Autor 20.6.2017. u 09:40

Jesmo li antisemiti?

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) u okviru ciklusa »Bliski istok i svijet« organizira okrugli stol i raspravu sa naslovom Jesmo li antisemiti? koji će se održati u četvrtak, 22. juna/lipnja 2017, u 16.00 sati, u hotelu »Lev«, 13. sprat/kat, dvorana »Grad«, Vošnjakova 1, Ljubljana.

Pri izdavačkoj kući Art Rabic iz Sarajeva je prije nekoliko dana izašla zanimljiva knjiga Hajrudina Somuna sa naslovom »Jesmo li antisemiti ? – veze naroda bivše Jugoslavije sa Jevrejima i Palestincima«. Hajrudin Somun (1937) je penzionirani ambasador, pola radnog vijeka proveo je u novinarstvu, pola u diplomaciji. Diplomirao orijentalne jezike na Univerzitetu u Sarajevu i specijalizirao arapski jezik i književnost na Bagdadskom univerzitetu. U novinarstvu prisutan oko šest decenija. Knjiga će biti polazište za raspravu o antisemitizmu sa kojim se suočava suvremeni svijet.

O tim i drugim pitanjima će na okrugom stolu govoriti:

  • ambasador Hajrudin Somun, bivši ambasador Bosne i Hercegovine u Turskoj i Maleziji, doajen novinarstva i autor knjige »Jesmo li antisemiti?«
  • ambasador dr. Jožef Kunič, bivši slovenski ambasador u Francuskoj i Iranu, počasni predsjednik Slovenskog društva za međunarodne odnose (SDMO)
  • Branko Soban, novinar i dugogodišnji dopisnik dnevnika »Delo« iz Rusije i Bliskog istoka,

Okrugli stol će biti na slovenskom/bosanskom jeziku i vodit će ga doc. dr. sc. Zijad Bećirović.

Prijenos uživo LIVESTREAM na linku: http://www.ifimes.org/en/livestream

IFIMES
Autor 20.6.2017. u 09:40

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija