Jezdimir Spasojević direktno postupa po naređenju Envera Bijedića

tačno.net
Autor 27.2.2020. u 12:05

Jezdimir Spasojević direktno postupa po naređenju Envera Bijedića

Foto: Samir Jordamović – Anadolu Agency

Iznoseći svoju odbranu na press konferenciji u sjedištu stranke, pošto je osumnjičeni za nenamjensko trošenje sredstava, a u vezi sa zgradom 15. maj, predsjednik SD-a Enver Bijedić je 3.12.2019. godine, izjavio: “Zahtijevam od zamjenika glavnog tužioca Jezdimira Spasojević da prouči ovaj predmet, posebno nalaz vještaka finansijske struke, jer ga Serhatlić krije i drži kod sebe. Pozivam VSTV i disciplinskog tužioca da provjere sve moje navode, ako nešto nije tačno, spreman sam da odgovaram.

Političar pozvao zamjenika tužitelja Spasojevića i VSTV. Pokazalo se da je zahtjev političara i osumnjičenika kod tužitelja Spasojevića urodilo plodom, zbog čega Enver Bijedić u nekim medijima, likuje. Tužitelj Spasojević upravo postupa kako je političar javno tražio, pa je osumnjičeni Enver Bijedić za istu pravnu i činjeničnu stvar, zahvaljujući Spasojeviću, a po svoj želji, pretvoren u svjedoka. Da li Enver Bijedić i Jezdimir Spasojević ometaju istragu i pakuju, čine sve da izvuku Bijedića koji sve pare koje je dobio od kupaca, nije koristio za dovršetak zgrade, i koji ne može odgovoriti na pitanje gdje su pare koje su mu kupci dali.

Ubrzo nakon Bijedićevog političkog zahtjeva, zamjenica VSTV-a Ružica Jukić dolazi, kako je navedeno u sopštenju Tužiteljstva TK, kod Spasojevića, ne javlja se nikome, pa ni glavnom tužitelju. Niko ne zna o čemu su razgovarali, ali se zna da je Jezdimir Spasojević konkurisao za glavnog tužitelja u Bijeljini, a Ružica Jukić potpredsjednica VSTV-a i predsjednik VSTV-a Dodikov poslušnik Milan Tegeltija, mu u ostvarenju te želje mogu pomoći. Ne zna se zašto je Jukićka došla, ali se zna se da su Enver Bijedić i njen muž viđani zajedno, a Bijedić ovom pomoćniku ministra u TK može pomoći u napredovanju.

Brzo nakon iznesenog političkog naloga od strane osumnjičenog Envera Bijedića, bez obzira na to što politika ne smije uticati na pravosuđe, te nakon posjete podpredsjednice VSTV-a Ružice Jukić, zamjenik tužitelja Jezdimir Spasojević, bez uobičajenih i obaveznih provjera svačijih, pa i navoda Envera Bijedića, poduzima radikalne mjere. Osumnjičenom Bijediću, pred istim tužiteljstvom daje, svojstvo svjedoka koji to koristi da pažnju sa predmeta u kojem je osumnjičenik, kao i sa svojih carinskih afera, predmeta vezanog za petlju Šićki Brod i ko zna koliko drugih, spinovanjem skrene na Imamovića, bez obzira na to što je Bijedić pare za zgradu 15. maj primio 2008. i 2009. i to nema i ne može imati nikakve veze sa jezerom koje je građeno i isplaćeno 2003.

Pozvali smo Imamovića, on je rekao da ne želi govoriti jer još ne zna o čemu se tačno radi. Na moj upit da li iza svega stoji Enver Bijedić, Imamović je odgovorio da na to upućuju tekstovi u nekim medijima. Poznato je da je Imamović protiv Bijedića, već podnio Sudu tužbu sa velikim brojem materijalnih dokaza, koji potvrđuju da je Bijedić grubo lagao odnosno klevetao, upravo o ovim stvarima o kojima se izborio kod Spasojevića, da bude svjedokom.

tačno.net
Autor 27.2.2020. u 12:05